Skip to content
Politică

Dăncilă iar îl ia la bastoane pe Tudose – de data asta, din cauza maghiarilor

ziarulunirea.ro

Viorica Dăncilă – președintele Organizației Femeilor Social Democrate (OFSD) – iar îl ia la bastoane pe prim-ministrul Mihai Tudose – dar nu pe motiv de misoginism (ca acum câteva zile), ci de data aceasta din cauza raportării premierului la problema maghiarilor autonomi.

CITIȚI ȘI: Dăncilă îl pune la punct pe Tudose: Totdeauna a avut conflicte cu femeile din Guvern! EXCLUSIV

Amintim că în această săptămână șeful Executivului a dat de înțeles că i-ar spânzura pe ungurii care cer autonomie. În aceeași emisiune de la Antena 3, Tudose pledase pentru pedeapsa cu moartea aplicată pedofililor.

În replică, eurodeputatul Viorica Dăncilă susține – într-un comunicat remis vineri PSnews.ro – că se delimitează de formulările premierului Mihai Tudose și adaugă că „statul unitar român este un principiu constituțional nenegociabil, însă nu avem nevoie de formulări nefericite pentru a puncta acest adevăr”.

Concret: liderul europarlamentarilor social-democrați români atrage atenția că folosirea de către prim-ministrul Mihai Tudose a unor elemente de limbaj cu tentă extremistă, inclusiv referiri la pedeapsa cu moartea, trebuie să înceteze, acestea putând fi interpretate drept contrare valorilor europene.

„Suntem un stat membru al UE și primii care trebuie să aibă grijă la respectarea valorilor la care am aderat sunt demnitarii statului român. Îl avertizez pe premier să se aplece mai atent și mai responsabil asupra propriului discurs. Nu trebuie activate teme și abordări care pot fi interpretate ca nerespectând valorile europene, indiferent de context.

PSD este partidul care reprezintă acum imaginea guvernării României în fața partenerilor europeni și astfel de abordări nefericite – analogii legate de spânzurare sau pedeapsa cu moartea, de care mă delimitez, pot fi taxate.

Suntem foarte clari în a susține că principiul constituțional al statului național unitar român nu este ceva negociabil. Aceasta este poziția tuturor partidelor românești și a tuturor instituțiilor și este, după cum spuneam, una fără echivoc. Tocmai de aceea, știute fiind aceste lucruri, nu este nevoie de utilizarea unor formulări nefericite pentru a puncta ceva cu care suntem toți de acord”, explică Dăncilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *