Skip to content
Politică

Dăncilă îi trosnește pe Liiceanu și Macovei după dezbaterea din PE: Au MINȚIT!

caleaeuropeana.ro

Europarlamentarul PSD Viorica Dăncilă îi acuză de minciună pe scriitorul Gabriel Liiceanu și pe eurodeputatul Monica Macovei după pozițiile exprimate de către aceștia în dezbaterea de miercuri din legislativul UE pe tema justiției din România.

Dăncilă (liderul delegației eurodeputaților social-democrați din România) își exprimă regretul cu privire la faptul că dezbaterea organizată de către Comisia pentru Libertăți Civile, Justiție și Afaceri Interne (LIBE) a fost afectată de „dezinformările” venite din partea unora dintre invitații români, conform unui comunicat remis PSnews.ro.

Europarlamentarul consideră că astfel de dezinformări reprezintă un atac direct la adresa imaginii propriei țări, din partea unor oameni care pretind să îi apere interesele.

„Dezbaterea de astăzi a fost, pe fond, una utilă, pentru că a permis celor cu adevărat interesați de evoluțiile din ultima perioadă să afle detalii despre realități, decizii si argumente, în cadrul Comisiei LIBE. Am apreciat faptul că Guvernul a fost reprezentat chiar de către ministrul Justiției, demonstrând că Executivul își dorește transparență.

Au existat însă, din păcate, poziții ale unora dintre invitații români la dezbatere care nu pot fi calificate decât ca dezinformări, chiar minciuni vehiculate în cadrul unei dezbateri organizate la Parlamentul European. Printre exemple se numără chiar afirmațiile domnului Liiceanu, care a atribuit președintelui PSD declarații care nu au existat vreodată, sau atacurile la persoană lansate în mod repetat de doamna Monica Macovei. Astfel de mesaje sunt inacceptabile, fiindcă ele constituie, de fapt, un atac direct la adresa imaginii României, prin inducerea unor idei false legate de acțiunile autorităților sau liderilor politici.

Este regretabil faptul că, din rea-credință sau din alte motive, s-a încercat deturnarea unei dezbateri utile, prin afirmații și atacuri lipsite de adevăr.

Apreciez pozițiile raționale ale majorității colegilor europarlamentari, români și nu numai, care au înțeles să discearnă între dezinformare, manipulare și argumente reale”, a declarat Viorica Dăncilă.

1 comentariu la “Dăncilă îi trosnește pe Liiceanu și Macovei după dezbaterea din PE: Au MINȚIT!

  1. Imi sta gandirea in loc cand aflu ce atitudine au tot felul de neaveniți fata de domnul Liiceanu Tot pParlamentul la un loc nu valorează si nu pot sa substituie capacitatea intelectuală a d nului Liiceanu In loc sa l ascultam sa i urmăm logică privind viata noastra am hotărât sa l improscam cu vomismente Se vede cat de mici si de invidiosi suntfostii si actualii comunisti Dna Weber f na Nicolai si alte caricaturi politice sunt adevărații fascisti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *