Skip to content
Politică

Dăncilă îl curtează pe Geoană cu o funcție-cheie: Rovana Plumb, lăsată în offside

Inquam Photos / Octav Ganea

Numărul 1 pe lista candidaților social-democrați, Rovana Plumb, își poate lua gândul, cel puțin deocamdată, de la funcția de comisar european.

După ce Liviu Dragnea a fost încarcerat, Rovana Plumb, unul dintre oamenii apropiați ai fostului șef al PSD, și-a pierdut susținerea pentru funcția de comisar european.

Geoană, favorit 

Surse politice au dezvăluit pentru PSnews.ro, că premierul Viorica Dăncilă ia în calcul o altă variantă, în persoana lui Mircea Geoană, cu care a avut și o întâlnire la Guvern, zilele trecute.

Amintim că ​președintele interimar PSD, Viorica Dăncilă, a anunțat, miercuri, la Parlament, că atât Mircea Geoană, exclus din PSD, cât și alți colegi care vor să vină alături de PSD vor avea loc în formațiune, precizând că ea își dorește alături toți oamenii de bună credință.

„Faptul că vrem să deschidem larg porțile și cei care vor să vină alături de noi vor fi întotdeauna bineveniți. Bineînțeles că și Mircea Geoană și alți colegi care vor să vină alături de PSD vor avea loc. Eu îmi doresc toți oamenii de bună credință și care, chiar dacă au plecat din varii motive, sufletul lor a rămas tot alături de social-democrați”, a declarat președintele interimar PSD.

Totodată, potrivit surselor noastre, Viorica Dăncilă vrea sa îl susțină de fapt pe Geoană la președinția României, pe care îl vede un candidat puternic al coaliției în lupta cu Klaus Iohannis. Planul premierului cu Geoană se bucură de o susținere mare în rândul baronilor PSD, ne-au mai declarat sursele noastre.

Mircea Geoană a fost președintele Partidului Social Democrat din aprilie 2005 până în februarie 2010, președinte al Senatului României din decembrie 2008 până în noiembrie 2011, senator, fost Ambasador al României în SUA și Ministru de Externe în Guvernul Năstase. În 2009, a fost învins în turul II al alegerilor prezidenţiale de Traian Băsescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *