Skip to content
Politică

Dăncilă, întrebată unde sunt banii lipsă din buget, reclamaţi de PNL: Nici măcar nu au preluat toate ministerele şi au început cu greaua moştenire

Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, susţine, întrebată fiind unde sunt banii despre care PNL susţine că lipsesc, că proiectul de buget a fost realizat astfel încât să se încadreze în deficitul bugetar, ea spunând că guvernul nu a luat ”în calcul” faptul că moţiunea va trece. ”Nici măcar nu au preluat toate ministerele şi au început cu greaua moştenire”, spune Dăncilă.

”Nici măcar nu au preluat toate ministerele şi au început cu greaua moştenire şi faptul că nu găsesc banii. Am făcut proiectul de buget astfel încât să ne încadrăm în deficit. (…) Dincolo de tot acest spectacol pe care-l fac, ar trebuie să ia în serios problemele importate ale acestei ţări, să lucreze la bugetul acestei ţări, la rectificarea bugetară să ducă mai departe lucrurile bune pe care le-am făcut”, a afirmat fostul premier, joi seră, într-o emisiune la România TV.

Aceasta a argumentat că fostul Executiv nu a luat în calcul posibilitatea că va cădea prin moţiune, atunci când a luat măsurile pe care le-a adoptat.

”Noi nu am luat în calcul că va trece o moţiune şi că acest Guvern va cădea. Noi am luat în calcul să ne ţinem toate promisiunile că ne încadrăm în ţinta de deficit până la sfârşitul anului. Am luat în calcul să continuăm creşterea economică, lucru de altfel reafirmat de către Fondul Monetar Internaţional şi de Comisia Europeană. Deci nu puteam să lăsăm toate aceste lucrruri.  Dar când nu ai niciun lucru bun pe care să-l comunici, totdeauna dai vina pe greaua moştenire. Românii s-au cam săturat de greaua moştenire. Dacă doar te vaiţi, vedem că parcă sunt un cor de bocitoare, eu cred că acest lucru nu este benefic pentru români”, a adăugat Dăncilă.

Fostul prim-ministru susţine că nu îi est teamă de eventuale plângeri penale pe care Guvernul Orban le-ar putea face în urma constatărilor pe care le fac noii miniştri.

”Eu nu am nicio problemă. Dacă vor să caute probleme, să se uite la casele domnului Iohannis, la fondurile europene ale domnul Barna, pentru că la mine nu există aşa ceva”, a  afirmat Dăncilă.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *