Skip to content
Politică

Dăncilă își apără Guvernul: Într-un singur an am reuşit ce alte Guverne nu au atins într-un mandat întreg

INQUAM_Photos_George_Calin

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, la ședința de Guvern că actualul Executiv a reușit să facă ceea ce alți reprezentanți ai Guvernului nu au reușit până acum. Prim-ministrul a precizat că bugetul statului român a crescut anul trecut, comparativ cu 2016 și ne-a asigurat că și în 2019 vom avea parte de o ”viață mai bună”.

Doar într-un singur an am reuşit ceea ce alte Guverne nu au atins într-un mandat întreg. Veniturile bugetului stat au ajuns în 2018 la peste 295 mld. lei, ceea ce reprezintă o creştere cu 32% faţă de 2016, iar ponderea veniturilor în PIB a ajuns la 31,1% faţă de 29,5% în 2016. PIB a crescut în 2018 cu peste 25% faţă de anul 2016 şi a ajuns la 949,6 miliarde lei”, a afirmat Dăncilă, repetând cifrele vehiculate de liderul PSD, Liviu Dragnea, în urmă cu câteva zile, potrivit News.ro 

Viorica Dăncilă a menționat în ședința de Guvern că în 2018, s-au mărit pensiile, dar și salariile angaților din ”educație și sănătate” și, totodată, s-au alocat fonduri de investiții, cu un procent mai mare decât în 2017.

Am mărit veniturile pensionarilor şi ale angajaţilor din sănătate şi educaţie şi am alocat fonduri pentru investiţii mai mari cu 28% faţă de 2017”, a mai spus premierul, adăugând totodată că deficitul pe 2018 a fost mai mic decât cel prognozat – 2,88% din PIB”, a precizat premierul.

Viorica Dăncilă ne-a asigurat că și în 2019 vom avea partea de ”o viață mai bună”.

Vreau să asigur pe toată lumea că şi în anul 2019 vom continua să oferim o viaţă mai bună românilor“, a adăugat prim-ministrul.

 

" "

1 comentariu la “Dăncilă își apără Guvernul: Într-un singur an am reuşit ce alte Guverne nu au atins într-un mandat întreg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *