Skip to content
Alegeri Politică

Dăncilă le dă lui Ponta şi Tăriceanu termen până pe 3 august să decidă dacă vor susţine candudatul PSD la prezidenţiale

Președintele PSD Viorica Dăncilă a declarat, luni, că așteaptă până pe 3 august un răspuns de la șeful ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, și de la președintele Pro România, Victor Ponta, cu privire la susținerea unui candidat PSD la prezidențiale. Decizia are loc în urma discuției pe care liderul PSD a avut-o cu liderii ALDE și Pro România la Vila Lac.

Am avut astăzi o întâlnire la Vila Lac cu Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu. Am discutat despre un acord de cooperare în vederea alegerilor prezidențiale din toamna acestui an, am discutat despre guvernare și despre modul în care vedem un parcurs comun în următoarea perioadă. Din partea lui Ponta nu am avut încă un răspuns, nici nu i-am cerut un răspuns, au fost teme pe care le-am discutat. Nu am luat încă o decizie privind susținerea candidatului PSD. Domnul Călin Popescu Tăriceanu vrea să candideze din partea ALDE. În PSD s-a luat decizia să mergem cu candidat PSD și mâine vom decide cine o să fie (…) Până în 3 august este normal să lăsăm fiecare partid să își facă evaluările interne. Noi așteptăm până pe 3 august să vedem cine vrea să susțină candidatul PSD ”, a declarat Viorica Dăncilă, la Antena 3.

" "

Liderul PSD a mai spus că a discutat cu Călin Popescu Tăriceanu și despre o restructurare a guvernului la începutul sesiunii parlamentare, scrie digi24.ro.

Cu Tăriceanu am vorbit despre guvernare, despre modul în care vrem ca anumite măsuri de guvernare să le gândim mult mai bine și am vorbit chiar despre o restructurare a guvernului și în toamna acestui an, în momentul în care începe activitatea parlamentară”, a adăugat Dăncilă.

Viorica Dăncilă a avut, luni, o întrevedere cu Călin Popescu Tăriceanu și Victor Ponta pentru a discuta despre o coaliție a celor trei partide pentru susținerea candidatului PSD la prezidențiale.

Negocierile purtate luni între Viorica Dăncilă și Victor Ponta, pe de o parte, Viorica Dăncilă și Călin Popescu Tăriceanu pe de altă parte, și de Victor Ponta și Tăriceanu separat, au eșuat, cei trei lideri de partide rămânând fiecare pe poziția lui, fără să poată contura nici măcar ideea unui parteneriat pentru alegerile din noiembrie.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *