Skip to content
Politică

Dăncilă, propulsată spre vârful PSD. Cu cine se întrece premierul

romania-insider.com

Prim-ministrul Viorica Dăncilă ar putea fi propulsată spre vârful Partidului Social Democrat, după ce o importantă organizație locală și-a exprimat susținerea puternică. Totodată, fosta europarlamentară nu este singura din cursa pentru o funcție de seamă în formațiunea politică.

În urmă cu o zi, miercuri, șefa organizaţiei PSD Ilfov, primarul Municipiului București, și-a afirmat public susținerea față de liderul Guvernului pentru ocuparea unei funcții importante în partid, respectiv cea de președinte executiv, dar și față de candidatura lui Marian Neacşu, secretar general al PSD, la aceeaşi funcţie, scrie Realitatea.net.

„Personal, o sustin pe doamna prim-ministru Viorica Dancila pentru functia de presedinte executiv, pentru a da coerenta si stabilitate actului de guvernare si pentru o colaborare eficienta intre guvern si partid. Doamna Dancila are calitati reale de lider: este diplomata, empatica, stie sa organizeze echipe de lucru si sa aduca eficienta si rigoare, atat in decizia politica, precum si in cea guvernamentala”, a afirmat Gabriela Firea.

Totodată, organizația condusă de edilul Bucureștiului subliniază că Liviu Dragnea, președintele actual al PSD, se bucură de susținere.

Pentru postul de preşedinte executiv şi-a înregistrat candidatura şi Nicolae Bănicioiu, deşi acesta nu a respectat condiţia impusă de partid, de a avea semnătura organizaţiei din care face parte pentru a putea candida, însă el a declarat că îşi va completa dosarul joi.

Alți posibili candidați pentru această funcție ar fi atât Ecaterina Andronescu, cât și Nicolae Bădălău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *