Skip to content
Politică

Dăncilă propune partidelor un pact prin care să se angajeze că salariile şi pensiile nu vor fi tăiate

Inquam Photos / Ilona Andrei

După ce joi a dezgropat tema predilectă de campanie a PSD din ultimii ani – dreapta taie salariile și pensiile – Viorica Dăncilă inisistă. Premierul propune, pe Facebook, partidelor să semneze un pact prin care să se angajeze că nu vor tăia aceste venituri.

„Vreau ca oamenii să primească o minimă asigurare scrisă din partea întregii clase politice că nu li se vor tăia salariile și pensiile, așa cum s-a făcut în guvernarea 2010-2012. Sunt prima care semnează acest pact, având credința că România trebuie să-și onoreze obligația de bază către cetățeni, aceea de a le asigura bunăstarea și un trai decent. Îmi asum în fața dumneavoastră acest lucru și aștept de la toți cei care vin și cer voturi să dea dovadă de același curaj al asumării, astfel încât, oricine ar ajunge la guvernare, măsurile de sprijin să fie continuate iar românii să nu mai fie niciodată sacrificați”, a scris, pe Facebook, Dăncilă.

Președintele Klaus Iohannis a inițiat pactul Pro Europa pe care l-au semnat toate partidele parlamentare, mai puțin PSD și ALDE. De asemenea, Alianța USR-PLUS, prin Dan Barna și Dacian Cioloș, a propus partidelor semnarea unui pact pentru anticipate, scrie hotnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *