Skip to content
Politică

Dăncilă răspunde acuzaţiilor Anei Birchall cu privire la justiţie: Văd discursul doamnei Birchall ca şi cum ar face parte din staff-ul de campanie al domnului Iohannis

Inquam Photos / George Calin

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, spune că nu ştie la ce se referă fostul ministru al Justiţiei Ana Birchall atunci când vorbeşte despre greşelile făcute în justiţie, Dăncilă justificându-se prin faptul că nu este membru al Parlamentului şi nu ştie ce s-a discutat în comisia condusă de Florin Iordache, care a lucrat la modificările unor legi privind acest domeniu, potrivit News.ro.

„Nu am ce să comentez, doamna Birchall trebuie să spună la ce se referă. Văd discursul doamnei Borchall ca şi cum ar face parte din staff-ul de campanie al domnului Iohannis. Văd o apropiere foarte mare. Doamna Birchall trebuie să spună la ce face referire, pentru că eu nu am de unde să ştiu”, a spus Dăncilă, joi seară, într-o conferinţă de presă.

" "

Ea a susţinut că nu ştie ce s-a întâmplat, invocând că nu este membru al Parlamentului.

„Mai mult decât atât, doamna Birchall este membru al Parlamentului României, a votat pe anumite legi în Parlament. Eu nu sunt membru al Parlamentului României, nu ştiu ce s-a întâmplat în comisia Iordache pentru că nu am fost membru al Parlamentului. Nu ştiu ce vrea să spună doamna Birchall. Poate vrea să justifice într-un fel modul în care a acţionat”, a afirmat liderul PSD.

Fostul ministru al Justiţiei Ana Birchall spune că Viorica Dăncilă i-a reproşat că a continuat să discute despre Justiţie, deşi partidul a decis după alegerile europarlamentare să nu se mai abordeze acest subiect. ”Era în fişa postului, că nu era să vorbesc despre vreme sau broşe”, susţine Birchall.

Fostul ministru Ana Birchall spune că, în ”prea marea sa înţelepciune”, pentru a justifica excluderea sa din PSD, Viorica Dăncilă făcea referire la faptul că s-a decis să nu se mai vorbească despre Justiţie, după referendumul din mai, dar ea a continuat să abordeze subiectul.

„Păi, doamna Dăncilă, era în fişa postului de ministru al Justiţiei să vorbesc despre Justiţie, despre nenorocirile pe care le-am găsit în legile făcute şi în timpul mandatul dvs. de «Comisia specială Iordache», de exemplu, despre asaltul asupra Justiţiei, că doar nu era să vorbesc despre vreme sau despre broşe….Cât despre «Ne-am învăţat lecţia şi nu vrem să mai repetăm greşelile făcute», tocmai asta am făcut în calitate de Ministru al Justiţiei: am respectat votul românilor de la referendum care ne cerea să punem punct greşelilor făcute în trecut în Justiţie, să oprim asediul nefast asupra justiţiei şi să începem să recâstigăm încrederea românilor că justiţia şi domnia legii chiar sunt respectate şi aplicate”, a scris, joi, pe Facebook, Ana Birchall.

Aceasta a făcut referire şi la raportul MCV.

”Aseară am mai citit încă o minciunică, anume că dvs., d-na Dăncilă, aţi fi fost lăudată în ultimul raport MCV! Mă îndoiesc că aţi citit raportul, deşi trebuia. Dacă l-aţi fi citit, aţi fi observat că NU sunteţi deloc lăudată, ci mai degrabă criticată! În raportul MCV este lăudată exact acea perioadă în care mi-am exercitat mandatul, conform aşteptărilor, acelaşi mandat pe care dvs. îl criticaţi!”, a mai scris Birchall.

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a anunţat, marţi seară, că fostul ministru al Justiţiei Ana Birchall şi Cosmin Guşă au fost excluşi din PSD. Fostul ministru al Justiţiei Ana Birchall spune că a aflat din presă despre excluderea sa din PSD, întrucât nu a fost invitată la şedinţa Comitetului Executiv Naţional pentru a afla acuzaţiile şi a răspunde.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *