Skip to content
Politică

Dăncilă și Firea finanțează un apropiat de-al lui Putin cu o viziune antigay pentru a participa la un eveniment în București

pixabay.com

Cătălin Tolontan a venit cu o serie de dezvăluiri, luni, prin care face cunoscut publicului larg că Guvernul și Primăria Capitalei finanțează Conferința publicității mondiale, unde speaker-ul principal este Aleksei Sorokin. Cuantumul banilor alocați este de 200000 de euro.

Ceea ce nu au observat autoritățile de la București sau au ignorat voit este că Aleksei Sorokin este șeful World Cup 2018, apropiat de-al lui Putin și avocatul legilor antigay. Astfel, Gabriela Firea oferă aproximativ 100000 de euro prin Administația Monumentelor, iar Viorica Dăncilă oferă și ea 100000 de euro de la Secretariatul General al Guvernului pentru organizarea unui referendum în care „star speaker” va fi cel care a comparat în presa occidentală propaganda gay cu cea nazistă.

CITIȚI MATERIALUL INTEGRAL AICI

Conferința publicității mondiale este organizată de IAA, organizația mondială a publicității care promovează la propunerea filaliel din România din unui din cei mai acerbi susținători ai legilor care discriminează minoritățile sexuale din Rusia. Mai mult, companii mari precum Coca-Cola, Proecter&Gamble și alte firme mari, care sunt împotriva discriminării, sponsorizează conferința fără să fie în cunoștință de cauză legat de faptul că apropiatul lui Putin, Aleksei Sorokin, va fi și el beneficiar.

Evenimentul va avea loc marți și miercuri, 2-3 octombrie, la Teatrul Național București.

Situația devine și mai interesantă întrucât la aceeași conferință va vorbi celebra actriță din House of Cards care este cunoscută ca activistă pentru drepturile omului și care va vorbi la ora 16 în cursul zilei de marți în cadrul evenimentului în condițiile în care evenimentul va fi deschis la ora 9 de către activistul lui Putin anti-drepturile homosexualilor. Mai mult, pe site-ul evenimentului intitulat Creativity 4 better nu apare chiar imaginea „Star Speaker-ului” Aleksei Sorokin.

Acesta este celebru pentru legile antigay pe care le promova în Rusia prin care să se vizeze interzicerea și folosirea steagului în culorile curcubeului, cunoscut ca un simbol al minorităților sexuale.

Pe cale de consecință a fost solicitat un răspuns al IAA România prin care să spună cum este posibil ca un personaj care a asemănat propaganda gay cu cea nazistă poate fi susținut prin bani publici, iar ei au evitat un răspuns direct precizând următoarele: ”vă asigurăm că parteneriatul cu autoritățile este o practică uzuală în lume pentru organizarea unor astfel de evenimente, exemple fiind DMEXCO – Koln, Websummit – Lisabona, Sziget Music festival și multe altele”, le explică IAA membrilor săi și participanților la conferință, prin mesajul de azi dimineață„.

CITIȚI MAI MULTE AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *