Skip to content
Politică

Dăncilă, somată de elevi: Promovează atitudini care ne aduc aminte de vremurile de mult apuse

romanialibera.ro

După apariția de vineri seara a premierului la un post de televiziune, elevii o somează pe aceasta să își ceară scuze pentru o afirmație ce creează controverse.

Mai precis, Asociația Elevilor Constănțeni s-au arătat deranjați de o remarcă făcută de Viorica Dăncilă. Pe fondul solicitării exprimate de Klaus Iohannis de demisie din funcția pe care o ocupă, actualul prim-ministru a spus: “Nu suntem la şcoală ca să vină domnul profesor şi să ia elevii de urechi”. AEC susține că remarca este una care contravine cu Statutul Elevului și ”promovează atitudini care ne aduc aminte de vremurile de mult apuse”, conform B1.ro.

”Asociația Elevilor din Constanța (AEC) condamnă declarațiile făcute seara trecută la un post național de televiziune de către doamna prim-ministru a României Viorica Dăncilă – “Nu suntem la şcoală ca să vină domnul profesor şi să ia elevii de urechi.”

Considerăm extrem de grav faptul că în anul 2018 șeful guvernului promovează public atitudini care ne aduc aminte de vremurile de mult apuse. Conform art. 6, alin. (2) din Statutul Elevului “Elevii au dreptul la respectarea imaginii, demnității și personalității proprii.”, fapt ce interzice din start orice comportament care poate aduce atingere integrității fizice sau psihice a elevilor, mai ales din partea profesorilor, persoane care ar trebui să le deschidă perspectivele, să îi determine să îndrăznească, să își asume riscuri. Or, acestea nu se pot cultiva prin instituirea unei culturi a fricii. Suntem de părere că respectul este ceva ce se capătă prin fapte, nu prin impunere.

Îi solicităm doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă să le ceară public scuze elevilor din România. Atâta timp cât persoanele de la conducerea țării fac afirmații de genul acesta, considerându-le normalități, nu ne putem aștepta la o schimbare a paradigmei în educație, cu atât mai puțin la o adaptare a sistemului de învățământ, alături de mentalitățile care îl constituie, la cerințele și așteptările secolului al XXI-lea”, se arată în comunicatul elevilor.

2 comentarii la “Dăncilă, somată de elevi: Promovează atitudini care ne aduc aminte de vremurile de mult apuse

  1. 1. Elevii ar trebui sa cunoasca exprimarea la figurativ!
    2. Elevii n-au cum sa-si „aduca aminte” de vremuri, in care ei inca nu existau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *