Skip to content
Politică

Dăncilă speră ca luni să aibă un răspuns de la Iohannis privind propunerile de miniştri: Nu am luat în calcul o respingere

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, sâmbătă, la Târgu Mureş, că speră ca luni să aibă un răspuns de la preşedintele Klaus Iohannis privind propunerile de miniştri. „Nu am luat în calcul respingerea vreunei propuneri, în această situaţie vom avea o discuţie în cadrul Comitetului Executiv Naţional„, a afirmat ea, informează News.ro.

Dăncilă a fost întrebată, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, dacă are vreun răspuns de la şeful statului privind propunerile de miniştri şi dacă are variante de rezervă, în cazul în care cele iniţiale vor fi respinse.

" "
" "

Este week-end, nu am niciun răspuns de la domnul preşedinte Iohannis, sper ca luni să am un răspuns. Nu am luat în calcul respingerea vreunei propuneri, în această situaţie vom avea o discuţie în cadrul Comitetului Executiv Naţional„, a afirmat ea.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că l-a sunat pe preşedintele Klaus Iohannis pentru a avea o discuţie pe tema remanierii guvernamentale. ”Aşteptăm un răspuns din partea preşedintelui”, declara Dăncilă, care preciza că-şi doreşte ca noii miniştri să preia cât mai repede portofoliile.

Viorica Dăncilă i-a transmis preşedintelui propunerea ca senatorul Nicolae Moga să preia funcţia de ministru de Interne, Ramona Mănescu să preia funcţia de ministru de Externe, iar secretarul general al PSD, Mihai Fifor, funcţia de vicepremier pe parteneriate strategice.

Joi, Dăncilă declara că preşedintele Klaus Iohannis nu i-a răspuns în legătură cu propunerile de miniştri, precizând însă că, potrivit Codului administrativ, are la dispoziţie 10 zile. Ea şi-a exprimat speranţa ca răspunsul să fie pozitiv, pentru că a propus oameni competenţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *