Skip to content
Politică

Dăncilă: Termenul de depunere a Declarației Unice, prelungit. Care este noul termen limită

Premierul Viorica Dăncilă anunţă prelungirea termenului de depunere a declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţii sociale de către persoanele fizice care au această obligaţie.. Astfel, depunerea documentului şi plata pot fi făcute până în 31 iulie, şi nu 15 martie, cum era înainte. Totodată, se prelungeşte până la aceeaşi dată termenul de depunere a declaraţiei privind donarea a 2% din impozitul pe venit.

Viorica Dăncilă a anunţat că Guvernul va adopta, marţi, un act normativ prin care să vină în sprijinul contribuabililor – persoane fizice şi totodată în sprijinul organizaţiilor non-profit.

„Persoanele fizice care au obligaţia depunerii declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţii sociale şi a plăţii acestora vor avea mai mult timp la dispoziţie pentru a-şi îndeplini obligaţiile. Am prelungit acest termen de la 15 martie 2019, cum era iniţial, la 31 iulie 2019. Toţi cei care îşi plătesc obligaţiile până la sfârşitul lunii iulie vor beneficia de o bonificaţie de 5% din impozitul pe venit şi din contibuţiile sociale datorate pentru anul trecut„, a spus Dăncilă, citată de News.ro

Ea a adăugat că, „din respect faţă de timpul cetăţenilor şi pentru a îmbunătăţi relaţia contribuabililor cu Administraţia Fiscală”, declaraţia se completează şi se depune online, atât prin intermediul spaţiului privat virtual, cât şi prin intermediul portalului e-guvernare.ro.

Totodată, pentru a veni în sprijinul cetăţenilor care doresc să doneze 2% sau 3% din impozitul pe venit, dar şi al organizaţiilor neguvernamentale beneficiare, care colectează, centralizează şi depun formularul 230, prelungim termenul de depunere a acestui document, tot până la data de 31 iulie 2019„, a mai spus Dăncilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *