Skip to content
Politică

Dancilă trage un semnal de alarmă: Producătorii își induc în eroare consumatorii

caleaeuropeana.ro

Eurodeputata Vioroca Dăncilă, vicepreședinte al Comisiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, a cerut comisarului Phil Hogan identificarea de soluţii la nivel european, pentru a determina în ce măsură producătorii își induc în eroare consumatorii atunci când vine vorba de calitatea produselor importate pe teritoriul național, comparativ cu aceleași produse existente în alte țări europene.

Într-un comunicat trimis redacției PSnews, Viorica Dăncilă a arătat faptul că la nivel european există numeroase diferențe în ceea ce privește  compoziția și calitatea produselor de aceeași marcă și cu ambalaj identic care sunt vândute pe piețele din centrul şi estul UE și pe cele din vestul UE.

„Mai multe state membre se confruntă cu o serie de ipoteze îngrijorătoare, atât în rândul consumatorilor, cât și în rândul producătorilor, în ceea ce privește calitatea produselor importate pe teritoriul național, comparativ cu aceleași produse existente în alte țări europene.
Desigur că, nu putem compara un produs cu alt produs decât dacă are același furnizor, dacă are aceeași calitate, dacă este etichetat la fel. Într-un cuvânt nu putem face diferența decât dacă produsele au aceeași origine și aceeași distribuție în statele membre. Iar la toate acestea, trebuie să mai ținem cont şi de faptul că legislația actuală permite adaptarea produselor de brand la piața pe care sunt vândute, aceasta fiind o practică comună din mai multe motive: adaptarea la gusturile consumatorilor, la obiceiurile locale și accesul la materiile prime.”

Eurodeputata trage un semnal de alarmă în acest context și este nevoie urgent de găsirea unor soluții la nivel european. Viorica Dăncilă propune să se determine  „în ce măsură producătorii își induc în eroare consumatorii atunci când vine vorba de calitatea produselor importate pe teritoriul național, comparativ cu aceleași produse existente în alte țări europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *