Skip to content
Politică

Dâncu, despre construirea a trei spitale: „Suntem în graficul pe care l-am stabilit”

Vicepremierul Vasile Dâncu a vorbit, marți, în cadrul unei conferințe de presă, despre construirea celor trei spitale în Dolj, Iași si Cluj.

Astfel, ministrul Dezvoltării Regionale a susținut ca prima tranșa de 15o de milioane de euro ar putea fi cerută de Guvernul de la Bucureşti în această toamnă.

„Suntem în graficul pe care l-am stabilit în acest moment, sunt două tipuri de activităţi care se realizează acum. Una se realizează de către Ministerul Sănătăţii – este acea devenită celebră hartă a necesităţilor medicale fără de care nu se declanşează procedura la Bruxelles. Este normal ca aceia care finanţează acest proiect să ceară o hartă în care să demonstrezi efectul pe care ţi-l propui cu privire la aceste trei spitale regionale. Este vorba de o sumă de 150 de milioane de euro care există la Bruxelles şi ne aşteaptă”, a precizat ministrul Dezvoltării Regionale.

Potrivit lui Dîncu, o altă activitate vizează studiile de fezabilitate care trebuie actualizate, informeaza Agerpres.ro

„Există studii de fezabilitate făcute înainte şi trebuie actualizate. Am depăşit cred şi faza legată de amplasamentele regionale. Am discutat cu autorităţile locale. Există aceste amplasamente în zona judeţelor unde sunt acestea în Dolj, Iaşi şi Cluj. Există aceste amplasamente, urmează ca astăzi să vină şi proiectul de amplasament de la Iaşi şi cred că avem toate condiţiile”, a precizat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *