Skip to content
Politică

Dâncu, regrete la sfârșit de mandat: Am fost un fel de oaia neagră

tvr.ro
" "

Fostul vicepremier Vasile Dâncu, prezent miercuri la postul de televiziune Realitatea TV a făcut o afirmație surprinzătoare potrivit căreia  acesta a fost ”oaia neagră” a guvernului Cioloş pentru miniştrii care doreau să facă o politică de dreapta, el încercând să menţină un echilibru în interiorul Guvernului.

Mai mult, Dâncu a spus că de trei ori a încercat, fără succes, să o accepte pe Sevil Shhaideh ca secreta de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale.

" "
" "

”Eu am fost un fel de oaia neagră pentru tinerii veniţi să facă politică de dreapta în acest guvern. Unii care au venit şi au şi plecat foarte repede – sunt parlamentari – erau foarte hotărâţi să facă politică de dreapta. Până la urmă, prin faptul că Guvernul a fost asumat de PNL, iar premierul a acceptat o apropiere foarte mare faţă de PNL, a părut că Guvernul este unul de dreapta. Mai ales că PSD, foarte inspirat, şi-a ales drept cal de bătaie acest guvern ca fiind guvernul lui Klaus Iohannis”, a declarat Vasile Dâncu, adăugând că atacurile PSD au vulnerabilizat Guvernul în condiţiile în care parlamentarii liberali nu au depus prea mari eforturi să-l apere, scrie news.ro.

Totodată, acesta a afirmat că a încercat să păstreze un echilibru în cabinetul Cioloş.

”Când Guvernul a început să facă polemică cu PSD, eu fiind un intelectual de stânga, am încercat să menţin un echilibru ca să nu fie dezavantajaţi oamenii din administraţie. În orice caz, nu a fost foarte uşor, dar cred că am reuşit. Nu am intrat în polemici nici când am fost atacat pentru fantezii. Mi-am făcut datoria şi am încercat să fiu o punte de legătură între lumea politică şi aceşti tineri din societatea civilă”, a afirmat fostul vicepremier.

El a dat exemplul lui Sevil Shhaideh pe care i-ar fi propus-o ca secretar de stat lui Dacian Cioloş.

”Îmi pare rău că nu a înţeles. De trei ori l-am rugat să accepte ca Sevil Shhaideh, care fusese ministru, să fie secretar de stat. Oricum lucra de dimineaţă până seara în minister. Este un specialist extraordinar, îmi pare rău pentru acest linşaj public la care a fost supusă. Nu merita”, a conchis Dâncu.

viewscnt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *