Skip to content
Politică

Danezii au comemorat un an de la atentatele de la Copenhaga

Danemarca a comemorat duminică un an de la atentatele din Copehanga unde și-au pierdut viața un regizor și un credincios evreu.

Trebuie să trăim în armonie. Trebuie să protejăm democrația și tradiția pe care le avem de ani de zile în Danemarca pentru a trăi unii cu alții” chiar dacă suntem de credințe diferite, a declarat prim-ministrul Lars Lokke Rasmussen.

Aproximativ 2000 de oameni au luat parte la un marș al tăcerii care a avut loc între sinagogă și centrul cultural unde s-au produs atacurile, informează b1.ro.

Asociația Finn Norgaard care îi poartă numele regizorului ucis în atentate a organizat un eveniment în parlament unde s-au reunit mai multe personalități, dintre acestea și prim-ministrul.

Nu vom ceda și nici nu vom renunța„, a insistat șeful guvernului. „Suntem într-o situație în care există permanent o amenințare serioasă contra Danemarcei. Nimic nu s-a schimbat. Dar de asemenea am acționat… Ne-am echipat serviciile de informații și poliția”, a declarat premierul.

Omar El-Hussein, un tânăr danez de origine palestiniană a deschis focul cu armă automată într-un centru cultural în urmă cu un an , pe 14 februarie 2015.

Cineastul danez Finn Norgaard și-a pierdut atrunci viața, iar trei polițiști au fost răniți. Acesta a împușcat mortal și un credincios evreu în fața unei sinagogi. Atacatorul a reușit apoi să fugă, fiind împușcat câteva ore mai târziu de polițiști.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *