Daniel Baciu a anunțat cât vor primi în plus românii cu pensii mici, de la 1 septembrie: ”Creșteri foarte mari!”

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook / Baciu Daniel

Daniel Baciu vine cu vești excelente pentru românii care au pensii mici, sau care au fost remunerați, toată viața, doar cu salariul minim pe economie.

Șeful Casei Naționale de Pensii Publice susține că procesul de recalculare este aproape finalizat, urmând ca taloanele să fie tipărite în scurtă vreme.

”Suntem în plin proces de tipărire a taloanelor de pensie pe luna iunie, mai avem două luni, iulie și august, iar deja din luna septembrie tipărim taloanele noi, cu noul cuantum al pensiei recalculat conform Legii 360. Începând din luna iunie, începem procesul de tipărire și ulterior de distribuire a noilor decizii de pensionare, iar cu data de 1 septembrie deja să își primească pensiile, să știe exact care este noul cuantum al pensiei în urma recalculării făcute după noua lege a pensiilor. Chiar mai mult de trei milioane de oameni (vor primi majorări, n.red.) pentru că punctele de stabilitate vor aduce un plus față de ceea ce se întâmplă în momentul de față”, a declarat Daniel Baciu în exclusivitate la Antena 3 CNN.

Ce sunt punctele de stabilitate

Punctele de stabilitate reprezintă puncte bonus oferite românilor care muncesc peste 25 de ani.

”Punctele de stabilitate sunt cele obținute în muncă peste 25 de ani. Dacă eu lucrez peste 25 de ani, pentru perioada pe care o desfășor în muncă după 25 de ani, între 25 de ani și 30 de ani, obțin 0,5 puncte pe an, pentru fiecare an lucrat. Pentru perioada între 30 și 35 de ani, 0,75 de puncte. Peste 35 de ani, un punct pe an. În felul acesta pensiile românilor vor crește în funcție de stabilitatea în muncă”, a explicat Simona Bucura Oprescu în exclusivitate la Antena 3 CNN.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: