Skip to content
" "
Puterea Știrilor Video

Daniel Băluță anunță când va fi gata prima grădiniță pentru copiii românilor din regiunea Cernăuți

" "

Edilul Sectorului 4 al Capitalei, social-democratul Daniel Băluță, a fost cel mai recent invitat al ediției video „Puterea Știrilor”. În cadrului interviului, primarul a vorbit, printre altele, și despre inițiativa sa de a construi trei unități de învățământ (două grădinițe și o școală) și o bibliotecă pentru românii din regiunea Cernăuți, Ucraina.

Astfel, primarul a susținut că lucrările la prima grădiniță se vor finaliza până la sfârșitul anului 2019 , iar 150 de copii vor învăța în noua unitate de învățământ.

" "

„Avem un proiect multianual care are aceste obiective deosebite pentru copiii români din comunitățile românești din regiunea Cernăuți. Discutăm despre o grădiniță  – și am avut bucuria să merg pe șantierul în care se construiește această grădiniță. Lucrările au început și estimez că până la sfârșitul acestui an ele se vor finaliza astfel încât 150 de copii români vor învăța în aceeastă grădiniță.

Avem încă o grădiniță de construit, o școală generală cu aproape 600 de copii români și o bibliotecă. Este o poveste foarte interesantă despre grădinița la care lucrăm acum împreună cu cei din Mahala, așa se numește comuna cu 7.000 de români. Ea a avut inițial sediul într-o clădire a bisericii. Din nefericire, a fost evacuată astfel încât copiii au rămas fără școală”, a declarat edilul Sectorului 4, la Puterea Știrilor.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *