Daniel Băluţă: Astăzi am început în mod efectiv construcţia unui nou teatru în Sectorul 4

Sursa: Facebook

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a anunţat, vineri, începerea construcţiei unui nou teatru lângă Parcul „Orăşelul Copiilor”, care va avea o capacitate de 250 de locuri şi care urmează să fie gata peste doi ani, investiţia ridicându-se la 10 milioane de euro.

„Este un privilegiu să avem astăzi posibilitatea să începem şi ultima promisiune pe care am făcut-o în anul 2020. Am promis că vom face un teatru şi, astăzi, am început în mod efectiv construcţia acestui obiectiv de care comunitatea noastră, şi nu numai, are nevoie. În ultimii ani comunitatea Sectorului 4 a adoptat o viziune modernă şi durabilă de dezvoltare. Dovadă sunt străzile curate, iluminate, infrastructura educaţională, creşele, grădiniţele, şcolile, liceele, infrastructura sanitară, unităţile medicale pe care deja le-am finalizat, (…) infrastructura de transport, pasajele, obiective realizate cu un aport important din bugetul local, pe de o parte, pe de altă parte, din programe guvernamentale şi, mai presus decât orice, din bani europeni”, a declarat Băluţă, într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că acest proiect a fost iniţiat încă din 2020 împreună cu senatorul PSD Gabriela Firea şi este convins că, împreună cu aceasta, după ce va câştiga un nou mandat de primar general al Bucureştiului, va dezvolta, inclusiv financiar, acest teatru.

„Cultura, accesul comunităţii la ceea ce înseamnă spectacole, la ce înseamnă actori, la ceea ce înseamnă socializare, din punctul acesta de vedere, nu se poate face doar din vorbe, ci avem nevoie de exemple clare, de exemple explicite şi de lucruri concrete, cum astăzi, în baza autorizaţiei de construire, putem să vorbim despre noul teatru din Sectorul 4. Sper ca în următorii doi ani această facilitate, cu o capacitate de 250 de locuri, cu o suprafaţă desfăşurată de 2.500 de metri pătraţi, să poată să vină în sprijinul copiilor, al tinerilor, al adulţilor şi al seniorilor oferindu-le spectacole de foarte bună calitate şi momente absolut senzaţionale alături de cei mai îndrăgiţi actori şi de cei mai buni regizori din România şi nu numai”, a afirmat primarul Sectorului 4.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: