Skip to content
Politică

Daniel Băluță, despre culisele desemnării sale la Primăria Sectorului 4 și presupusele legături cu lumea interlopă EXCLUSIV INTERVIU

Candidatul Partidului Social Democrat (PSD) la Primăria Sectorului 4, Daniel Băluță, a acordat un interviu redacției PSnews.ro, în care a vorbit despre candidatura sa la primăria de sector, dar și despre ce schimbări pregătește pentru locuitorii bucureșteni, subliniind faptul că întotdeauna s-a bucurat de încrederea conducerii partidului.

În ceea ce priveşte zvonurile privind presupuse legături cu lumea interlopă din Sectorul 4, Daniel Băluță a declarat că este „un om puternic”, și că „zvonurile sunt apanajul fricii”.


 

Reporter PSnews.ro: Ați fost desemnat candidatul PSD la Primăria Sectorului 4. Ce a stat la baza desemnării dvs. și cum ați primit această propunere?

Daniel Băluță: Trei motive au stat la baza desemnăriii mele: capacitatea administrativă (sunt de doi ani și jumătate viceprimar), cunoașterea problemelor sectorului (sunt născut, crescut, învățat aici, având un business medical în sectorul 4), spirit de echipă. Eram convins că Partidul Social Democrat mă va susține în competiția electorală. Partidul cunoaște proiectul meu social-liberal de dezvoltare a sectorului.

Reporter PSnews.ro: Ce schimbări pregătiți pentru locuitorii Sectorului 4? Care este strategia dvs. de campanie, pe ce mizați?

Daniel Băluță: Vreau să impun un managment performant, orientat spre nevoile oamenilor. Suntem conectați în permanentă la problemele cetățenilor. Avem o forță de reacție rapidă. Un comandament de acțiune. Noi suntem la conducerea sectorului. Continuăm programele de reabilitare termică, de reamenajare a piețelor, avem un proiect social solid.

Reporter PSnews.ro: Cum vă va ajuta în campania electorală perioada de interimat la conducerea Primăriei Sectorului 4?

Daniel Băluță: Noi suntem la muncă, nu în campania electorală. Alții au nevoie de campanie. Noi de soluții pentru cetățeni. Ei doar promit, eu fac deja.

Reporter PSnews.ro: Ce buget aveți pentru această campanie electorală?

Daniel Băluță: Cel prevăzut de lege. Acest aspect este secundar în acest moment.

Reporter PSnews.ro: Ce origine credeți că au zvonurile privind presupusele dvs. legături cu lumea interlopă din Sectorul 4 și în ce măsură credeți că vă poate afecta în campania electorală?

Daniel Băluță: Toată activitatea mea managerială mă recomandă ca un om onest, corect și cu obiectivele la purtător. Nu mă impresionează decât adevărurile. Zvonurile sunt apanajul fricii. Eu sunt un om puternic. Iar ca dovadă ca nu am legături cu persoane cu trecut îndoielnic, vă rog să analizați numai una dintre deciziile mele în calitate de primar interimar, și anume aceea de pune ordine la Administrația Piețelor, acolo unde se vorbea că totul ar fi controlat de așa-ziși interlopi. Am dezafectat mai multe chioșcuri care ocupau ilegal domeniul public și am schimbat din funcție mai mulți directori.

Reporter PSnews.ro: PSD și-a anunțat târziu candidații. Ce credeți că stă în spatele deciziei președintelui PSD, Liviu Dragnea, de a amâna anunțarea candidaturilor pentru primăriile Capitalei? Dvs. erați în cărți de mai demult sau ați fost cooptat pe ultima sută de metri?

Daniel Băluță: Eu sunt din septembrie 2015 președinte al filialei sectorului 4 a PSD. Întotdeauna m-am bucurat de încrederea conducerii partidului. Eu sunt nu numai loial, dar și integru profesional. Prin funcția de primar eu ofer celorlalți ceva din experiența mea, nu mi se dă o poziție.

Reporter PSnews.ro: În urma imaginilor devenite virale pe Facebook (link: http://bogdanstoica.ro/index.php/blog/item/20934-ludovic-orban-intre-bad-photography-si-epic-fail), vă rugăm să comentați cum vi se pare afișarea pozei „Ludovic și câinele”, în contextul campaniei electorale. Este o strategie de comunicare eficientă sau una care aruncă în ridicol campania electorală?

Daniel Băluță: Eu sunt preocupat de problemele sectorului 4, de disperările călătorilor pentru că nu se mai finalizează odată Pasajul de la Piața Sudului, de locurile pentru cei o sută de cetățeni evacuați din casele retrocedate. Îmi plac câinii, iubesc animalele. Ca medic știu că anima în limba latină înseamnă suflet. Vreau ca toate sufletele să fie împreună și să nu se războiască decât în derby-uri sportive. Nu sunt preocupat de ce fac alții.

1 comentariu la “Daniel Băluță, despre culisele desemnării sale la Primăria Sectorului 4 și presupusele legături cu lumea interlopă EXCLUSIV INTERVIU

  1. Domnul primar Baluta este bine ancorat in realitatea sectorului 4. Este nascut in sectorul 4, a fost viceprimar si are o meserie respectabila. Are mari sanse sa fie pe lista primarilor ( destul de scurta din pacate), care nu au dezamagit. Succes ! Batalia o sa fie dura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *