Skip to content
Politică

Daniel Băluță, reacție de după dezvăluirile lui Tolo: Am dispus trimiterea Corpului de Control! EXCLUSIV

mediafax.ro

Primăria Sectorului 4, prin Direcția ”Piețe”, a cumpărat 16 căsuțe în valoare de peste 2.100 de euro fiecare, deși construcțiile asemănătoare, din brad, sunt disponibile la 400 euro, arată o investigație semnată Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan.

Direcția ”Piețe” de la Primăria Sectorului 4 este condusă de Dan Grecu, deși acesta are zero experiență în funcții publice. Tatăl său, Dan Florin Grecu, 60 de ani, este general în rezervă, iar prin intermediul acestuia, în instituție au ajuns nu mai puțin de opt ofițeri, mai semnalează jurnaliștii.

Între cei opt se numără Marian Roșescu, fost șef Poliția CFR, pensionar MAI, care este directorul comercial al Direcției „Piețe”. Polițistul a fost retrogradat în 2013 din funcţia de conducere a IGPR, pentru deficienţe manageriale. Asta în urma controalelor Ministerului Afacerilor Interne în cazul uciderii studentei japoneze.

Printre ei se mai află și Simion Lincă, fost jurist al Statului Major al Forțelor Terestre, pensionar MApN, care este directorul juridic al Direcției ”Piețe”. Lincă este condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție pentru corupție și avea interdicție de a ocupa funcții publice când a fost numit șef în direcția Primăriei Sectorului 4.

În acest context, redacția de știri PSnews.ro a luat legătura cu primarul sectorului 4, Daniel Băluță, care ne-a declarat că, în urma aspectelor semnalate a dispus trimiterea Corpului de Control la Direcția Piețe și Gestionare  pentru verificarea modului în care s-au făcut angajările în cadrul direcției mai sus menționate, raportul Corpului de Control urmând a fi prezentat primarului Sectorului 4 în cel mai scurt timp posibil.

”Cei 8 salariați, la care se face referire în cadrul materialului de presă, publicat pe www.tolo.ro, în data de 01 martie a.c., intitulat “8 ofițeri pensionari de armată și poliție, unii condamnați sau retrogradați, s-au angajat la „Piețe” în primăria sectorului 4”, au ocupat funcțiile pe care au fost încadrați în cadrul Direcției Piețe și Gestionare Activități Comerciale Sector 4 prin concurs/ detașare, ambele modalități de exercitare a raporturilor de muncă fiind prevăzute de Codul Muncii.

Urmare a aspectelor semnalate, am dispus trimiterea Corpului de Control la Direcția Piețe și Gestionare Activități Comerciale Sector 4, pentru verificarea modului în care s-au făcut angajările în cadrul direcției mai sus menționate, raportul Corpului de Control urmând a fi prezentat primarului Sectorului 4 în cel mai scurt timp posibil.

Informații suplimentare vor fi transmise la finalul verificărilor efectuate”, a precizat primarul sectorului 4, Daniel Băluță, pentru redacția de știri PSnews.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *