Skip to content
" "
Europa Politică

Daniel Barbu, candidat ALDE la europarlamentare. Prima reacție din partid

Filiala ALDE Sector 5
" "

Liderul senatorilor ALDE, Daniel Zamfir reacționează după ce Daniel Barbu a decis să demisioneze din funcția de președinte AEP pentru a candida la alegerile europarlamentare din partea ALDE.

Astfel, Daniel Zamfir a declarat, luni, pentru PSNews.ro că  gestul lui Daniel Barbu este unul de ”onoare” și că apreciază atitudinea lui.

" "

”E una firească dacă dorește să candideze acolo, până la urmă e un gest de onoare. E un gest de normalitate și chiar eu personal apreciez atitudinea domnului Daniel Barbu”, a afirmat senatorul.

Chestionat dacă Daniel Barbu s-ar descurca în calitate de europarlamentar, Daniel Zamfir nu contestă acest lucru, și-l cataloghează pe fostul președinteAEP , drept cel mai potrivit ”reprezentant al României la PE”.

”Categoric da, pentru că Daniel Barbu nu o dată a arătat că e unul dintre politicienii cu mare experiență și cunoștințe în ceea ce înseamnă politica la nivel european. Ca atare cred că este unul dintre cei mai potriviți reprezentanți ai României la PE”, a conchis Daniel Zamfir.

Reamintim că preşedintele AEP Daniel Barbu a demisionat, luni, de la conducerea instituţiei, intenţia sa fiind să candideze la alegerile europarlamentare, pe listele ALDE. News.ro a relatat sâmbătă că Daniel Barbu ar urma să plece de la AEP, el vizând locul 2 al listei ALDE pentru europarlmentare iar trezorierul PSD Mircea Drăghici fiind o opţiune pentru preluarea postului, în condiţiile în care a renunţat la nominalizarea pentru Ministerul Transporturilor.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *