Skip to content
Politică

Daniel Barbu și Maria Krause, validați pentru șefia AEP

cotidianul.ro

Comisiile juridice din Camerele Parlamentului au validat în unanimitate candidaturilor lui Daniel Barbu (ALDE) și Maria Krause (USR) pentru a candida la postul de președinte al Autorității Electorale Permanente.

„Am propus validarea dosarelor celor doi candidati, plenul urmand sa decida, prin hotarare, pe care il alege”, a precizat președintele Comisiei juridice din Camera Deputaților, Eugen Nicolicea.

Noul președinte al Autorității urmează să fie ales prin votul parlamentarilor într-o ședință comună a celor 2 camere. Președintele AEP nu poate fi membru al  unui partid politic, câștigătorul având la dispoziție 15 zile pentru a-și da demisia din partid, anunță Hotnews.

Daniel Barbu a  deținut funcția de ministru al Culturii în guvernul Ponta, iar în 2016 a ieșit la rampă pentru a declara că meseria de parlamentar este mai riscantă decât o misiune în Afganistan, în vreme ce Krause are experiență de expert electoral de 12 ani, participând la la misiuni de observarea alegerilor ale Oficiului OSCE pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului (OSCE/ODIHR) în Kirghizstan, Kazakhstan, Macedonia, Serbia, Moldova, Letonia, Bulgaria şi Ucraina şi la misiuni organizate de Carter Center în Nepal, Mozambic şi Guyana.

Numirea noului președinte al Autorității vine într-un moment în care fosta șefă a instituției, Ana Maria Pătru, este cercetată într-un dosar DNA, iar o comisie parlamentară de anchetă investighează modul în care s-au derulat alegerile prezidențiale din 2009.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *