Skip to content
Politică

Daniel Botănoiu (PSD), apel la ministrul Agriculturii: ”Plecați și lăsați locul cuiva din PNL care știe să rezolve problemele”

facebook/Daniel Botanoiu

Fostul secretar de stat în Ministerul Agriculturii, Daniel Botănoiu, membru PSD și președintele Asociației Fermierilor din România, a făcut un apel la ministrul Agriculturii, Adrian Oros, să plece și să lase locul altcuiva din PNL, care știe să rezolve problemele din agricultură.

”În vreme ce România a obținut o producție bună de grâu, prețul pâinii crește direct proporțional cu prețul aluatului congelat din import. Ce blestem! România, grânarul Europei a ajuns să importe pâine! Și asta pentru că nu există politici publice care să ducă la investiții în sectorul de procesare pentru a obține propriul aluat!

De ce nu avem astfel de politici, domnule ministru Oros? De ce vorbiți de reducerea deficitului bugetar, dar nu luați nicio măsură pentru a încuraja investițiile în producerea de aluat congelat?

Amestecați la grămadă irigațiile cu achizițiile de utilaje și cu investițiile în procesare, confirmând că habar nu aveți despre ce vorbiți. Promiteți senin sprijin, dar unde este sprijinul pentru producătorii români?

Cum îi ajutați pe producătorii de legume și de fructe?

Cum îi reprezentați pe fermieri? Ce sprijin au fermierii din sectorul zootehnic?

Ce negociați la Bruxelles și în interesul cui?

Ce ne spuneți despre irigații?

Dar despre depozitele regionale în PNRR?

Ce se întâmplă cu liniile de finanțare cu bani europeni din perioada de tranziție? Dar cu PNS? Ați scris vreun rând până acum?

Cu toții știm răspunsurile la aceste întrebări, așa cum și dvs. le știți… Și tocmai de aceea, plecați și lăsați locul cuiva din PNL care poate știe să rezolve toate aceste probleme”, a scris pe Facebook Daniel Botănoiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *