Skip to content
Politică

Daniel Buda arată ce NU s-a spus în cazul acuzației de înaltă trădare: Dimpotrivă, Iohannis este preocupat de interesele românilor!

" "

Liviu Dragnea a avut duminică, 16 decembrie, un atac fără precedent la adresa președintelui României. Concret, președintele PSD a solicitat punerea lui Klaus Iohannis sub acuzația de înaltă trădare.

În acest context, redacția PSNews.ro a luat legătura cu europarlamentarul PNL, Daniel Buda. Concret, întrebat cum vede acuzația adusă președintelui României, eurodeputatul a subliniat că, dimpotrivă, prin prisma unor acțiuni tranșante împotriva unor abordări ale actualei guvernări, Klaus Iohannis se află la polul opus față de o acuzație de înaltă trădare. Mai mult, liberalul a evidențiat că sub aspect procedural este practic imposibil ca un astfel de demers să aibă succes. Totodată, Daniel Buda a atras atenția că un astfel de episod poate atrage repercusiuni grave asupra României la nivel european.

" "

„Acuzația de înaltă trădare este una care frizează ridicolul și demonstrează incapacitatea acestei guvernări și a acestei alianțe nocive PSD-ALDE de a înțelege realitățile juridice actuale! În primul rând, în calitate de avocat, de aceasta dată pot să vă spun că nimic din acțiunile domnului președinte Klaus Iohannis nu se circumscriu unei astfel de infracțiuni sub aspect material! Dimpotrivă, dacă nu ar fi avut pozițiile tranșante pe diverse subiecte puse pe masa de alianța PSD-ALDE, putea fi acuzat că nu este preocupat de interesele românilor! Or tocmai prin poziționările domniei sale, a demonstrat că este preocupat atât de stabilitatea la nivel național, dar și menținerea parcursului european al României asumat la intrarea în UE! Parcursul european este astăzi greu încercat de coaliția guvernamentală și pune deja Guvernul României în rândul guvernelor naționaliste și extremiste!

Sub aspect procedural, punerea sub acuzare a președintelui pentru înaltă trădare se face cu o majoritate de 2 treimi din nr. deputaților și senatorilor! Or astăzi vedem că au o majoritate la limită! Din păcate, simpla verbalizare a unei astfel de posibilități face rău României acum în pragul preluării președinției Consiliului Uniunii Europene! Puțini sunt cei familiarizați cu aspectele constituționale! Sigur, actuala guvernare nu este interesată nici de România și nici de romani! Singurele preocupări sunt legate de salvările lor individuale!”, a conchis Daniel Buda în exclusivitate pentru PSNews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *