Skip to content
" "
Politică

Daniel Buda, avertisment sumbru privind efectele OUG 114: Teodorovici armează bomba unei crize financiare și economice fără precedent

Eugen Teodorovici a anunţat, miercuri, că Ministerul Finanţelor finalizează săptămâna aceasta modificările la OUG 114 fiscală, asupra reglementărilor referitoare la bănci şi Pilonului II de pensii. Ministrul a precizat că speră că până la sfârşitul lunii va fi adoptată o nouă ordonanţă de urgenţă.

„Noi, la Finanţe, săptămâna aceasta, închidem propunerea de modificare pe OUG 114, pe zona de bănci şi Pilon II. Colegii din Guvern responsabili de energie şi comunicaţii fac acelaşi lucru, astfel încât urnătoarele zile să putem centraliza aceste propuneri de modificare, şi săptămâna viitoare să putem discuta, poate chiar şi în mod public, pentru a testa forma acestui act normativ. Eu, personal, pe bănci, pe Pilonul II, va trebui să notific şi Banca Central Europeană, pentru că aşa am stabilit. Avem deja un concept agreat şi de Asociaţia Română a Băncilor”, a declarat Eugen Teodorovici, miercuri, la Parlament.

" "
" "

Acesta a adăugat că cel puţin pe zona bancară nu crede că mai sunt probleme, în urma discuţiilor avute cu actorii implicaţi. Teodorovici a mai afirmat că prorogarea OUG 114, ale cărei efecte ar începe să se producă la 1 aprilie, nu este necesară, dacă vor fi clarificate nemulţumirile celor vizaţi. „Eu îmi fixez ca obiectiv să să clarificăm actul normativ până la finalul lunii martie. Dacă vom clarifica cu actorii din piaţă, ce rost are să mai prorogi? Dacă prorogi, iar laşi liber la discuţii, suspiciuni, speculaţii”, a declarat social-democratul.

În acest context, europarlamentarul PNL, Daniel Buda a criticat dur “ordonanța lăcomiei” a lui Teodorovici, precizând că aceasta are potențialul de a crea o criză financiară și economică fără precedent.

“Prin „ordonanța lăcomiei”, Teodorovici armează practic bomba unei crize financiare și economice fără precedent. Măsurile fiscale propuse sunt de natură a anula orice șansă de creștere economică pe care țara noastră o are în prezent. Ca urmare a OUG 114/2018, fiecare cetăţean român va plăti energia electrică, gazul şi energia termică la un preţ mai mare decât preţul actual. Facturile la energie pentru consumatorii non-casnici vor creşte cu aproape 50%.

Fiecare cetățean român riscă să aibă rata mai mare la bancă, iar companiile vor putea obține credite în condiții mult mai severe și cu o dobândă mult mai mare, aspect ce le va afecta profitabilitatea, dar mai ales competitivitatea la nivel național și internațional. Mai mult, intenția introducerii unei taxe pe lăcomie pentru bănci, prin impozitarea băncilor în funcție de nivelul ROBOR face parte dintr-un scenariu halucinant care demonstrează încă o dată ignoranța guvernanților”, a precizat Daniel Buda pentru PSNews.ro

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *