Skip to content
Europa

Daniel Buda, europarlamentar PNL: „România va beneficia de 14 milioane de euro în 2021 pentru urgențele de sănătate publică date de pandemia COVID-19!”

PS News

Europarlamentarul liberal Daniel Buda a anunțat o veste bună pentru România. Și anume faptul că țara noastră va primi 14 milioane de euro în 2021 pentru urgențele de sănătate publică generate de pandemia de coronavirus.

„Fondul de solidaritate al Uniunii Europene reprezintă dovada concretă a solidarității europene transpusă în mobilizarea unor resurse financiare suplimentare care să acopere o parte din cheltuielile publice suportate de statele afectate de catastrofe, a căror amploare justifică o intervenție la nivel european, dar și de pandemia COVID-19.

Parlamentul European a adoptat decizia de a mobiliza Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene pentru a sprijini România și alte 19 țări europene în lupta pentru gestionarea pandemiei de COVID-19. Astfel, se vor mobiliza aproape 400 de milioane de euro din Fondul de solidaritate al Uniunii Europene (FSUE) pentru a ajuta 17 state membre și trei țări în curs de aderare să protejeze sănătatea publică în contextul COVID-19″, a declarat Buda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *