Daniel Buda: Fermierii vor avea de acum înainte un nou instrument pentru a produce alimente de calitate

Sursa foto: Inquam Photos / Dan-George Porcuțan

Fermierii vor avea de acum înainte un nou instrument pentru a produce alimente de calitate și la prețuri accesibile, conform anunțului făcut de Daniel Buda, europarlamentar PNL.

Liberalul a afirmat că raportul privind Noile Tehnici Genomice a fost adoptat în sesiunea plenară de la Strasbourg cu 307 voturi pentru.

„Aș vrea să atrag atenția încă de la început asupra faptului că Noile Tehnici Genomice nu sunt același lucru cu organismele modificate genetic. OMG-urile înseamnă introducerea de ADN străin în ADN-ul unei plante pentru a modifica caracteristicile genetice ale acesteia. În timp ce NTG1 se bazează pe similitudinea cu ceea ce se poate obține prin metode convenționale de ameliorare. Modificările introduse prin utilizarea NGT sunt similare cu modificările create prin metode convenționale de ameliorare. NU conțin ADN străin”, a declarat Daniel Buda.

Europarlamentarul a mai precizat că nu este necesară etichetarea specifică a plantelor NGT sau a produselor NGT, deoarece modificările introduse în plantele NGT1 sunt similare cu cele obținute prin metode convenționale de ameliorare.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: