Skip to content
Politică

Daniel Buda: Guvernul a alocat 53,5 milioane de lei din fonduri europene pentru gestionarea populaţiei de urși

Facebook/Daniel Buda

Daniel Buda îl felicită pe Tánczos Barna, ministrul Mediului, pentru eforturile depuse în gestionarea populației de urși.

„Guvernul Cîțu a alocat 53,5 milioane de lei din fonduri europene pentru monitorizarea și gestionarea populaţiei de urs brun în România!

Ministerul Mediului, condus de Tánczos Barna, va demara un proiect finanțat din fonduri europene pentru ”numărarea populației de urs”. De asemenea, peste 1.000 de garduri vor fi achiziționate de Ministerul Mediului printr-o licitație internațională care va demara în următoarele săptămâni. Dispozitivele de protecție vor fi ulterior puse gratuit la dispoziția fermierilor.

Obiectivele principale ale proiectului:

▶️ Determinarea mărimii populaţiei de urși pe baza studiilor genetice: metoda genetică este cel mai precis proces de estimare în cazul speciilor a căror densitate este greu de evaluat. În urma cercetărilor genetice, se va afla cu precizie numărul estimat și compoziția populaţiei din punct de vedere al vârstei și sexului.

▶️ Înființarea unui complex pentru creșterea, îngrijirea, reabilitarea şi protecţia speciei de urs brun: în rezervația înființată în Masivul Postăvaru se vor reloca urși și pui de urși care – temporar sau definitiv – nu pot fi relocați în sălbăticie. Aici vor trăi urșii răniți, bolnavi și acele exemplare care, din diverse motive, nu pot trăi în habitatul lor natural.

▶️Sisteme de protecţie: Ministerul Mediului va achiziționa și facilita instalarea de sisteme de protecţie a animalelor domestice, a culturilor agricole și a bunurilor materiale. Se vor monta în toată țara peste 1000 de garduri electrice de diferite tipuri pentru a proteja proprietățile private și publice, respectiv pentru a reduce numărul pagubelor provocate de urși și în urma conflictelor om-urs.

Felicitări Ministrului Mediului, domnului Tánczos Barna și Guvernului României condus de premierul Florin Cîțu pentru eforturile constante în gestionarea populației de urși, sprijinirea fermierilor și protejarea vieților și bunurilor oamenilor!”, scrie Daniel Buda pe pagina de Facebook.

1 comentariu la “Daniel Buda: Guvernul a alocat 53,5 milioane de lei din fonduri europene pentru gestionarea populaţiei de urși

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *