Skip to content
Europa

Daniel Buda, mesaj fără înconjur: E un act CRIMINAL de care ar trebui să răspundă cineva!

Preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker, al Parlamentului European Antonio Tajani şi al Consiliului European Donald Tusk vor fi, începând de joi la Bucureşti, cu ocazia inaugurării Preşedinţiei Consiliului UE preluată de România de la 1 ianuarie.

Preşedinţia rotativă a Consiliului UE preluată de România va debuta, joi, cu o ceremonie de deschidere şi un concert inaugural la Ateneul Român. De la ora 20.00 vor susţine discursuri de deschidere premierul Viorica Dăncilă, preşedintele PE Antonio Tajani, preşedintele Consiliului European Donald Tusk şi preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker.

În acest context, europarlamentarul Daniel Buda, membru în Comisia de Agricultură și Dezvoltare Rurală din PE, într-o declarație exclusivă pentru PSnews.ro, a vorbit despre semnificația acestui mare eveniment pentru țara noastră, și nu numai.

”Dincolo de partea ceremonioasă ș.a.m.d, este foarte important pentru noi să reușim să ne exercităm aceste atribuții astfel încât să nu ne facem de rușine. Din păcate, deja până acum, foarte multe publicații, foarte multe persoane publice și-au exprimat îngrijorări serioase cu privire la capacitatea României de a face față cu succes acestei președinții rotative, din cauza incapacității Guvernului de a gestiona în mod eficient treburile în România.

Eu pot să vă spun un lucru, însă, că cel puțin din perspectiva mea ca și membru al Parlamentului European, sunt preocupat să fac tot ceea ce trebuie astfel încât România să își exercite cât se poate de bine această președinție pentru că până la urmă vorbim de România și nu de Guvernul PSD-ALDE. M-aș fi bucurat să fi avut alte auspicii, ca această președinție să fi început sub alte auspicii, însă din păcate, atât domnul Liviu Dragnea cât și domnul Tăriceanu au avut alte preocupări decât o bună reprezentare a României la nivel european. Rezervele pe care le au oficialii europeni, exprimate cu diverse ocazii, sau publicațiile europene, sunt până la urmă mai mult decât argumentate ca urmare a ceea ce se întâmplă în România. Despre faptul că noi discutăm doar de amnistie și grațiere, nu discutăm despre situația reală a absorbției fondurilor europene. Vedem că recent doamna Corina Crețu spunea că suntem pe ultimul loc la capitolul absorbția banilor europeni pentru crearea locurilor de muncă și combaterea șomajului în rândul tinerilor. Sunt niște realități pe care oricât ar încerca să le pună pe seama opoziției, domnul Dragnea, Dăncilă și Tăriceanu nu le pot ascunde. În fața cifrelor reci politicienii trebuie să tacă”, a declarat europarlamentarul.

Mai mult, liberalul a ținut să atragă atenția asupra problemelor grave cu care se confruntă România, subliniind în același timp că ”din România pleacă oameni pentru că, de fapt, este un război psihologic pe care îl duce Dragnea, Tăriceanu și Dăncilă cu poporul român”.

Pentru mine acest lucru mi se pare un act criminal (n.r- nu suntem în stare să accesăm bani europeni) pentru care ar trebui să răspundă cineva. Sunt niște realități care nu pot fi ignorate. Se moare cu zile în spitale, ne pleacă tinerii din cauza faptului că nu avem niște locuri de muncă bine plătite, suntem pe locul 1 la accidente pe șosele pentru că nu avem autostrăzi ș.a.m.d. Avem cel mai mare exod al populației la nivel mondial, după Siria, acolo unde știm că sunt războaie. Din România pleacă oameni pentru că, de fapt, este un război psihologic pe care îl duce Dragnea, Tăriceanu și Dăncilă cu poporul român, și atunci sigur că cel mai deștept cedează și se duce, din nefericire.

Aceasta este realitatea din România, din păcate. Evenimentul de astăzi face parte dintr-o chestiune care ține de protocol, dar după acest eveniment rămân mai departe ale noastre realități crude și care ne obligă pe toți să fim cât se poate de responsabili, cel puțin la viitoarele alegeri, să știm ce vom face. Cred că românii și-au dat seama până la urmă cine sunt adevărații prieteni și cine sunt adevărații, aș putea spune chiar dușmani. Numai un dușman poate să ignore resursa financiară care îi poate da sănătate unei persoane și o lasă mai departe nefolosită, ocupându-se  de cu totul altceva decât bunăstarea cetățeanului român”, a conchis Daniel Buda.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *