Skip to content
Puterea Știrilor Video

Daniel Buda (PNL): Referendumul pe justiție este, poate, mai important decât alegerile europarlamentare

psnews.ro

Liberalul Daniel Buda, candidat PNL la alegerile europarlamentare, a fost cel mai recent invitat al ediției video ”Puterea Știrilor”. În cadrul emisiunii, Daniel Buda a vorbit și despre referendumul pentru justiție din data de 26 mai.

Daniel Buda a precizat că referendumul este foarte important, deoarece oferă românilor posibilitatea de a stabili direcția propriei țări. Totodată, liberalul a dezvăluit că oameni își manifestă preocuparea față de cele două întrebări ale referendumului.

”Referendumul inițiat de domnul președinte Klaus Iohannis este, în opinia mea, la fel de important, dacă nu chiar mai important decât alegerile pentru Parlamentul European. La acest referendum se va da o orientare asupra a ce vrea poporul român, pentru că puțină lume știe că articolul 2 din Constituție spune că suveranitatea unui popor se exercită prin organele sale, așa și prin referendum. Iată că acum poporul român are posibilitatea de a-și manifesta voința și de a spune care este direcția pe care România dorește să o apuce și aici avem două chestiuni cât se poate de clare: cele două întrebări. Din discuțiile purtate cu oamenii, există o preocupare majoră legată de aceste teme mari din justiție”, a afirmat liberalul.

Candidatul PNL la europarlamentare a mai menționat că în România, în ultimul timp, justiția a devenit o temă națională, în locul unor alte probleme mult mai relevante.

Justiția a devenit o temă națională, din păcate. Noi avem foarte multe alte probleme care trebuiau să fi fost rezolvate până acum, să nu fi rămas în această logică, doar a discutării despre ce face Dragnea cu justiția. La acest referendum trebuie să se pună ștampila pe ”DA”.  Aceste două întrebări se referă la posibilitatea de a amnistia și grația pe cei condamnați pentru fapte de corupție, dacă admitem sau nu admitem ordonanțe de urgență în materia legilor care reglementează activitatea penală. Acest referendum vine să fie un barometru foarte important atât pentru ceea ce înseamnă România la nivel național, dar este un barometru foarte important și pentru Europa, pentru că și ei trebuie să înțeleagă în ce direcție merge poporul român”, a explicat Daniel Buda.

Reamintim că pe data de 26 mai, duminică, vor avea alegerile europarlamentare, în același timp cu referendumul pentru justiție, convocat de președintele Klaus Iohannis. Românii trebuie să răspundă cu ”DA” sau ”NU”, la două întrebări:

  1. Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?”
  2. „Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *