Daniel Buda: Podgoriile jidvei răsplătesc așteptările celor care apreciază vinul de calitate

Daniel Buda

Europarlamentarul Daniel Buda a precizat faptul ca înființarea unei podgorii este o lucrare care necesită meticulozitate și se întinde pe mai mulți ani. Podgoriile companiei Jidvei (cu vârste cuprinse între 4 și 20 de ani), impresionează prin mărimea lor și prin modul în care sunt amenajate și îngrijite.

”Am vizitat podgoriile companiei Jidvei astăzi, alături de membrii delegației AGRI din Parlamentul European și am fost impresionați de modul în care plantațiile sunt îngrijite și de atenția acordată managementului calității producției.

Vinurile Jidvei au o istorie viticolă și de vinificație ce datează de la Herodot în 600 î.HR. Cu 6100 de acri de vie, la o altitudine cuprinsă între 200 și 500 m, compania combină tehnicile tradiționale cu metodele moderne de vinificație pentru a evidenția valoarea specifică fiecărui soi de struguri, având de altfel o “familie” de peste 200 de soiuri. Compania dispune de patru unități de vinificație cu o capacitate totală de aproape 25 de milioane de litri.

În fiecare an, obiectivul principal în ceea ce privește managementul calității este obținerea unor producții de struguri de calitate, realizate prin aplicarea unei tehnologii performante, cu sprijinul unei echipe profesioniste, competente. Îi felicit pentru munca depusă, recunoscută de altfel prin peste 100 de medalii de aur și argint la competiții internaționale!” a declarat europarlamentarul, citat de media.pnl.ro.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: