Skip to content
Puterea Știrilor Video

Daniel Buda (PNL): Pentru mulți români, alegerile reprezintă un barometru care îi vor face să se decidă dacă rămân sau nu în țară

psnews.ro

Liberalul Daniel Buda, candidat PNL la alegerile europarlamentare de duminică, a fost cel mai recent invitat al ediției video ”Puterea Știrilor”.

În cadrul interviului video, Daniel Buda a vorbit și despre cifrele date de cel mai recent sondaj IMAS. Amintim că PNL se află pe primul loc în preferinţa de vot a electoratului, cu o intenţie de vot de 28,5%, potrivit ultimului sondaj realizat de IMAS la comanda Europa FM. Pe de altă parte, PSD ajunge la un minim istoric de 21,1%.

Astfel, confruntat cu aceste cifre, Daniel Buda ne-a declarat că sondajul confirmă realitățile pe care liberalul le-a simțit pe teren, la întâlnirile pe care le-a avut cu oamenii în timpul campaniei electorale.

Totodată, Buda a precizat că pentru mulți dintre români, rezultatele alegerilor de duminică reprezintă un barometru care îi vor face să se decidă dacă rămân sau nu în țară.

Nu am lucrat niciodată cu sondaje sau nu au fost un reper extrem de important pentru mine sondajele care vin cu cifre și îmi spun la un moment dat că PNL are atât la sută. Evident că cifrele acestui sondaj vin și confirmă niște realități pe care eu le-am simțit în teren. Faptul că PNL crește, PSD este pe tobogan. Noi am spus foarte clar că ne așteptăm la cel puțin 10 europarlamentari, dacă nu chiar mai mulți, și sperăm ca la cel mai important sondaj de opinie – cel din ziua votului – să confirme aceste rezultate.

(…) Uneori mă și sperie ce îmi spun oamenii. Sunt foarte mulți radicali și asta mă preocupă foarte mult. Ura este atât de mare față de PSD, încât vociferările și expresiile lor sunt de nespus aici în fața camerei de luat vederi. Evident că multă lume spune <<Scăpați-ne de ei, nu îi mai vrem. Faceți ceva cu ei pentru că în fiecare zi vedem cum viața noastră de zi cu zi se degradează. Ne-au dat niște bani mărunți care, de fapt, se duc în ceea ce înseamnă prețuri mai mari, fie la alimente, fie la energie electrică, fie la combustibil>>. Lumea asta ne spune. Pentru multă lume aceste alegeri reprezintă un barometru care îi vor face să se decidă dacă rămân sau nu în țară. Spun foarte clar: <<dacă mai rămân ăștia la guvernare plecăm din țară pentru că știm că nu mai avem niciun viitor în România>>”, a declarat liberalul Daniel Buda, la Puterea Știrilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *