Skip to content
" "
Politică

Daniel Constantin, bilanț incomod. Cea mai mare problemă din Ministerul Mediului

telegrafonline.ro

Co-președintele ALDE Daniel Constantin și-a făcut marți un bilanț incomod al activității de ministru al Mediului, scoțând în evidență cea mai mare problemă pe care a găsit-o acum 3 luni, când a preluat ministerul de resort.

Este vorba despre salarizarea personalului din instituție, a declarat marți fostul ministru în conferința de bilanț, potrivit Agerpres.

" "
" "

„Din păcate, Ministerul Mediului și sectorul de mediu au fost lăsate deoparte de Guvernele care s-au perindat de-a lungul anilor. Am întâlnit un minister care are o salarizare foarte slabă, principala problemă pe care am identificat-o mai ales în cadrul unităților subordonate. Am făcut un pas: în bugetul din 2017 m-am asigurat ca, de la 1 iulie 2017, să fie acordate acele măriri de salarii pe aceeași familie ocupațională. Am depus un amendament atât la Senat, iar acum este la Camera Deputaților, prin care salariile să fie mărite începând din ianuarie 2017, conform deciziei Curții Constituționale”, a detaliat Constantin.

În privința programelor de mediu, Daniel Constantin a vorbit despre un număr de 12 planuri cu finanțări de aproximativ 900 de milioane de lei.

„Săptămâna trecută programasem o întâlnire cu primul ministru prin care să lansăm o serie de măsuri foarte așteptate. În mai puțin de trei luni, am reușit să avem ghiduri finalizate sau în curs de finalizare. Aveam în vedere, pentru anul 2017, nu mai puțin de 12 programe pe care voiam să le lansăm. Unele sunt deja în dezbatere publică, mai devreme decât în anul anterior. Vizam finanțări de aproape 900 de milioane de lei, din care aproape 400 de milioane de lei din Fondul de Mediu, restul finanțării din tranzacționarea certificatelor pentru emisii de CO2, bani care există la Ministerul Economiei. Fondul de Mediu a avut de suferit după aprobarea Legii celor 102 taxe, dar cu toate acestea programele pe care voiam să le lansăm sunt duble”, a precizat deputatul ALDE.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *