Skip to content
Politică

Daniel Constantin dă vina pe Tăriceanu pentru problemele ALDE privind înscrierea la europarlamentare: Abuzurile lui au dus partidul în situația asta

După problemele avute de alianţa USR-PLUS privind înscrierea în alegerile europarlamentare, problema tranşată abia la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, au apărut informaţii despre o situaţie similară şi în rândul celor de la ALDE. Mai exact, în registrul partidelor este trecut şi Daniel Constantin alături de Călin Popescu Tăriceanu cu funcţia de co-preşedinte.

Întrebat despre acest scenariu, Daniel Constantin, acum membru PRO-România, a afirmat că el nu se va întoarce precum Nicuşor Dan în USR pentru a ajuta înscrierea şi a susţinut că toate responsabilitatea pentru această situaţie cade în cârca lui Tăriceanu pentru că a comis mai multe abuzuri.

”Sunt mirat, că un partid care și-a fixat ca obiectiv politic în ultimii lupta pentru drepturi și libertăți, a uitat toate acțiunile nedemocratice care l-au adus în situația în care se află astăzi. Nu știu dacă ALDE poate candida la alegerile europarlamentare și nici nu mă privește. Mă privește însă viața de partid nedemocratică și abuzurile care s-au întâmplat și continuă să se întâmple în interiorul unui partid pe care l-am fondat cu bună credință. Deci tocmai acele abuzuri au adus ALDE în situația în care se află astăzi, pentru că și alții, ca și mine, au considerat că modul în care Tăriceanu a orchestrat alegerile interne în ALDE a fost nedemocratic și fără acoperire statutară”, a explicat Daniel Constantin.

Acesta a subliniat că ar vrea ca ALDE să participe în alegerile europarlamentare, dar vrea o dezbate pe ide şi alte teme decât vechea marotă privind justiţia.

”Spre deosebire de ce s-a întâmplat la USR eu nu mă voi putea întoarce niciodată în ALDE pentru că ocup funcții politice în PRO ROMÂNIA. Mi-aș dori ca ALDE să poată candida la europarlamentare și să avem o dezbatere de idei și pe alte teme decât justiția, tema principală a lui Tăriceanu. Și sunt increzător că la europarlamentare, PRO ROMÂNIA va avea un scor mai mare decât ALDE pentru că oamenii nu mai au încredere în cei care conduc astăzi partidul, nici în Tăriceanu și nici în modul lui de a face politică. Din păcate pentru ALDE, situația candidaturii acestui partid la europarlamentare cred că este incertă și, mai grav, dacă se va confirma, pentru Tăriceanu nu mai există soluții salvatoare care să fie și legale sau democratice”, a mai subliniat Daniel Constantin.

Cât priveşte problemele cu trecerea noii conduceri în registrul partidelor, ALDE a transmis că instanţa urmează să se pronunţe privind rezultatele Congresului din aprilie 2017 când Tăriceanu a fost ales preşedinte după excluderea lui Daniel Constantin.

”Referitor la modificarea conducerii ALDE în registrul partidelor politice, precizăm că ALDE așteaptă pronunțarea instanței în ceea ce privește hotărârea Congresului din luna aprilie 2017 prin care s-a ales noua conducere a partidului, respectiv în calitate de președinte domnul Călin Popescu-Tăriceanu”, a precizat ALDE într-un comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *