Skip to content
Puterea Știrilor Video

Daniel Constantin dezvăluie culisele despărțirii de Victor Ponta: Am considerat că este mai bine să nu ne jignim în public

psnews.ro

Invitat în studioul Puterea Știrilor, deputatul PNL Daniel Constantin a dezvăluit motivele care au stat la baza deciziei de a pleca din PRO România, alăturându-se ulterior liberalilor.

Potrivit proaspătului liberal, alianța PRO România cu partidul lui Călin Popescu Tăriceanu, precum și decizia lui Victor Ponta de a nu susține învestirea Guvernului Ludovic Orban, au fost două dintre motivele care l-au determinat să părăsească formațiunea politică pe care chiar el a înființat-o.

„Era clar că opțiunile politice sunt diferite”

„Am avut mai multe discuții cu domnul Ludovic Orban, nu numai în preajma moțiunii de cenzură, ci mult timp înainte. Era o colaborare la nivelul Parlamentului între PNL și PRO România, cele două fiind partide de opoziție.

A fost moțiunea de cenzură unde s-a colaborat cu tot ce înseamnă PRO România, după care a fost acea decizie pe care eu, Sorin Cîmpeanu și alți colegi din PRO România am luat-o, de a susține învestirea Guvernului Orban (…) Am avut o discuție atunci cu domnul Ludovic Orban – eu nu aveam de gând să plec din Pro România, acesta fiind partidul pe care l-am pornit – doar că lucrurile au degenerat. Am avut o discuție cu Victor Ponta și am considerat că este mai bine să nu ne jignim în public, să nu facem scandal. Să ne despărțim lucrurile.

Era clar că opțiunile politice sunt diferite. Pentru mine a fost foarte clar că mergem pe lucruri diferite și pe drumuri diferite din momentul în care Victor Ponta a încercat acea colaborare cu domnul Tăriceanu. Pentru mine nu mai era cale de întoarcere (…) Nu vedeam oportună pentru PRO România, partid nou, pornit pe alt drum politic, o colaborare cu domnul Tăriceanu. Pentru mine acea decizie a fost de neînțeles și practic aia a fost ruptura din PRO România. Ceea ce s-a întâmplat ulterior a fost doar picătura. N-am înțeles de ce Victor Ponta a votat moțiunea, dar nu a mai susținut Guvernul Ludovic Orban.

Aș fi vrut să am o discuție față-n față înainte de învestirea Guvernului cu Victor Ponta, dar nu era în țară. Am avut câteva discuții telefonice cu el, i-am spus dinainte că o să facem lucrul acesta și cred că e bine pentru țară (…) Eu am pornit PRO România cu ideea de a ține un partid pe zona de centru-dreapta și la început Victor Ponta a fost de acord. Acum PRO România este un partid de stânga”, a declarat Daniel Constantin, la Puterea Știrilor.

Amintim că Daniel Constantin, Sorin Câmpeanu şi alţi 14 membri fondatori, parlamentari și coordonatori de filială au demisionat din Pro România și s-au alăturat Partidului Național Liberal (PNL).

DETALII AICI: Daniel Constantin anunță că va demisiona din toate funcțiile pe care le are în Pro România: ”Nu avem în statut excluderea”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *