PSnews

PSnews VIDEO

Daniel Constantin îi atrage atenția unui ministru: Cineva trebuie să plătească! EXCLUSIV

psnews.ro

Dialogul care vizează problemele fundamentale ale Educației este unul care îl lasă îngândurat pe fondatorul partidului PRO România, Daniel Constantin, acesta reproșând oficialilor din ministerul de resort modul în care înțeleg să răspundă acestor probleme spinoase.

Într-un interviu exclusiv PSNews.ro, Constantin admite că situația din învățământ, mai ales problema abandonului școlar prefigurează o criză profundă a societății românești viitoare.

Am și eu copiii la școală. Nu am citit manualul de sport Sunt foarte conștient de ce înseamnă manualele, dar iată că e a doua șăptămână a anului școlar și nu avem manuale nici în momentul de față. Asta e o constantă a ultimilor ani, din păcate.

Nu aș vrea să comentez foarte mult mult despre Liviu Pop pentru că mi-a fost coleg de guvern, dar cred că s-au făcut greșeli foarte multe în această perioadă și așa e în politică, la un moment dat cineva trebuie să plătească pentru greșelile care s-au făcut”, a explicat liderul PRO România, lăsând să se înțeleagă că vede  posibilă schimbarea ministrului Educației la remanierea din această toamnă.

Constantin susține că reprezentanții actualei puteri se pot implica și din alte poziții cheie în susținerea Educației și oferă un exemplu propriu, în susținerea ministrului Sorin Câmpeanu, deținător al portofoliului la Educație în perioada guvernării tehnocrate, ca urmare recomandării date de actualul lider PRO România.

Când am ocazia, mai și fac ceva. Zilele trecute a fost în țară un actor celebru, Ethan Hawke. Mama acestuia s-a implicat foarte mult în ceea ce înseamnă educația preșcolară și în prevenire abandonului școlar la vârste fragede.

Am fost unul din cei care au semnat legea prin care copii beneficiază astăzi de un ajutor, minim, e adevărat, pentru a merge la grădiniță. Este trist când mă uit cum se dezbat astăzi problemele din Educație și cum se găsesc răspunsuri din zona ministerului, fără să intru în mai multe amănunte”, a mai spus Daniel Constantin.

Urmăriți interviul de la minutul 21: 56 până la minutul 24:20

 

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi