Skip to content
Politică

Daniel Constantin, răbufnire de orgoliu: vrea să spargă ALDE

ziare.com

Deputatul Daniel Constantin a avut marți o răbufnire de orgoliu și a anunțat că vrea să spargă Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) în cele două formațiuni care au fuzionat în 2015: Partidul Liberal Reformator (PLR) și Partidul Conservator (PC).

Parlamentarul s-a plâns marți la Adevărul Live că el a rămas doar nominal co-președinte al ALDE, în realitate hotărârile fiind luate de către Călin Popescu-Tăriceanu „în mod unilateral, abuziv”.

„Domnul Tăriceanu nu se mai comportă într-un mod normal acum. Funcţia mea de copreşedinte este doar formală. Decizii de-acum sunt luate în mod unilateral, abuziv. Regret că domnul Tăriceanu a ajuns la un astfel de comportament, care observ că l-a caracterizat şi în trecut. (…) Niciun membru care nu este de-acord cu conducerea partidului nu mai este invitat la şedinţe”, a afirmat Constantin, referindu-se în special la membrii din aripa PC.

În continuare, Daniel Constantin a reclamat că „nu mai este loc” de dialog între el și Călin Popescu-Tăriceanu.

„Avem un congres pus sub semnul întrebării din punct de vedere legal. Am apelat deja în instanţă, însă şi acolo domnul Tăriceanu acţionează abuziv, întârziind procesul. În zilele următoare vom depune o altă sesizare în instanţă, pentru că protocolul de fuziune nu a fost respectat, astfel încât ALDE să nu mai existe şi să se revină la situaţia iniţială: PC şi PLR. Noi nu am vrut formarea unui partid care să fie folosit de domnul Tăriceanu după bunul plac. Acum sunt puşi în funcţii importante doar apropiaţi ai domnului Tăriceanu şi Chiţoiu. Spre exemplu, domnul Radu Cojocaru, apropiat al domnului Tăriceanu. Au existat şi excepţii, precum ministrul cu relaţia cu Parlamentul (Viorel Ilie, provenit din fostul PC – n.r.), dar şi această numirea trebuie văzută ca «o cumpărare»”, a detaliat parlamentarul.

Cu toate acestea, Daniel Constantin a dat asigurări că va continua să susțină guvernul Sorin Grindeanu, dar a evitat un răspuns tranșant cu privire la influența asupra celui dintâi a președintelui PSD, Liviu Dragnea, căruia a spus că nu are ce să îi reproșeze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *