Skip to content
Politică

Daniel Constantin s-a trezit cu conturile blocate din cauza lui Voiculescu

agerpres.ro

ANAF a reușit să obțină o primă hotărâre în instanță pe poprirea conturilor deputatului Daniel Constantin, ca urmare a unei datorii pe care acesta o înregistrează față de Dan Voiculescu, fostul său șef de partid din PC, condamnat, în 2014, la 10 ani de închisoare în dosarul ICA.

Constantin a împrumutat, în perioada 2007-2008, suma de 295.000 euro de la Voiculescu, iar inspectorii fiscali au cerut instanței să stabilească ce sumă îi mai datorează acesta fostului șef din PC, pentru a o putea prelua în contul prejudiciului stabilit în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA).

Decizia de poprire a conturilor lui Daniel Constantin a fost formulată la sfârșitul săptămânii acesteia de magistrații Judecătoriei Buftea, aceasta nefiind definitivă. Recursul poate fi formulat în termen de 5 zile, informează news.ro.

Deputatul a afirmat că nu i-a fost adusă la cunoștință decizia judecătorilor, dar că aceasta reprezintă o procedură la care se aștepta.

Daniel Constantin a scris în declaraţia de avere din iunie 2016 că a împrumutat de la Dan Voiculescu 295.000 de euro. Din această sumă, Daniel Constantin a împrumutat 100.000 de euro în 2007 şi trebuia să îi restituie, în tranşe, în perioada 2008-2016. Suma de 195.000 de euro reprezintă un împrumut luat de Daniel Constantin de la Dan Voiculescu în 2008, pe care trebuie să îl ramburseze, în tranşe, în perioada 2008-2017.

În dosarul ICA, anchetatorii au evaluat prejudiciul la aproximativ 60 de milioane de euro, instanţa dispunând, prin decizia definitivă din 2014, confiscarea mai multor imobile apaţinând inculpaţilor, printre care sediile posturilor de televiziune Antena şi cel al grupului de firme Grivco.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *