Skip to content
Politică

Daniel Constantin și Ponta, suspectați de complot? Norica Nicolai: Zvonurile devin realitate! EXCLUSIV

Europeanul.org

Eurodeputatul Norica Nicolai (vicepreşedinte al grupului ALDE din Parlamentul European) a acordat marți o declaraţie pentru reporterul PSnews.ro aflat la Parlamentul European de la Bruxelles, în care a tras concluzii tăioase despre ping-pongul Tăriceanu- Daniel Constantin.

Concret, europarlamentarul a comentat decizia liderilor ALDE, reuniţi duminică după-amiază în şedinţa Biroului Politic Central, de a-i retrage sprijinul politic vicepremierului Daniel Constantin, copreşedinte al formaţiunii.

”Situația din ALDE se vede foarte rău la București, pentru că, din păcate, comportamentul domnului Constantin nu este unul normal într-un partid politic. Părerea mea este că, de la început, formula cu doi co-președinți în politica românească nu merge, pentru că nu e atâta maturitate și discernământ dar ea s-a văzut în toată activitatea ALDE, de la fuziune și până acum. Fuziunea trebuie finalizată foarte rapid și pentru funcții oamenii fac sacrificii ciudate și faptul că domnul Tăriceanu a decis să facă congres în ALDE este, după părerea mea, o decizie bună, mai ales că este și statutară. Am citit atent statutul. De la 1 ianuarie 2017 trebuia să intre în procedură de alegeri”, a afirmat Nicolai pentru PSnews.ro.

Confruntată cu apariţia zvonurilor potrivit cărora urmează o unire de forțe Victor Ponta-Daniel Constantin în vederea unui nou partid de stânga, europarlamentarul Norica Nicolai a susținut că ”dacă doresc să facă această alianță, este foarte onest să o facă și să lase pe ceilalți să aibă o opțiune”.

”Dacă trebuie să ascultăm zvonurile, și la noi zvonurile uneori de vin realitate, se pare că domnul Constantin ar avea și o ală agendă decât cea din ALDE, discursul dumnealui este uneori concordant cu al lui Victor Ponta, dacă doresc să facă această alianță, este foarte onest să o facă și să lase pe ceilalți să aibă o opțiune. Eu speram de la început ca această fuziune cu Partidul Conservator să meargă bine, însă se pare că nu a mers, vom vedea la Congres, că înțeleg că domnul Constantin rămâne până la Congres, vom vedea ce se va întâmpla dar în opinia mea ALDE, cel puțin până acum, a fost un partid de autori, principala personalitate a partidului o reprezintă Călin Popescu Tăriceanu și eu chiar dacă sunt unul din prietenii și colegii lui care l-au mai criticat, și asta o să continui să o fac atunci când cred, nu-i contest calitățile de lider. Sper ca lucrurile să se liniștească după Congres”, a spus liderul ALDE european.

Nu în ultimul rând, Norica Nicolai a apreciat că decizia de ”debarcare” a lui Daniel Constantin din Guvern, unde ocupa funcţia de vicepremier şi ministru al Mediului este una ”corectă”.

”Acest Guvern este un Guvern politic și atunci partidele decid foarte clar cu privire la componența Guvernului. Dacă i s-a retras sprijinul politic, este absolut firesc să te retragi tu din aceste funcții, nemaiavând sprijinul partidului care te-a promovat. Guvernul acesta nu este un Guvern de tip tehnocrat, care să discutăm de personalități, sau așa zise personalități, este un Guvern politic care și-a desemnat pe diverse portofolii reprezentanții. Este corectă decizia”, a punctat europarlamentarul.

 

LOGO_ALDE_ nou Norica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *