Skip to content
Puterea Știrilor Video

Daniel Fenechiu dă cărțile pe față: PSD îl joacă pe Tăriceanu

Senatorul PNL Daniel Fenechiu a fost cel mai recent invitat al emisiunii Puterea Știrilor, moderată de către redactorul-șef, Marinela Angheluș.

Printre temele dezbătute s-a aflat și decizia Senatului  de a amâna supunerea la vot de ridicare a imunității, în cazul lui Tăriceanu, abia peste 10 zile.

Astfel, senatorul PNL a declarat că „regulamentul Senatului este un regulament care nu este chiar atât de riguros ca cel al Camerei Deputaților. Regulamentul Senatului prevede că după primirea dosarului, acesta ajunge la Comisia Juridică care îi face o primă verificare, după care propune un calendar de 14 zile Biroului Permanent. Biroul Permanent stabilește o mulțime de lucruri. Practic, Biroul Permanent poate hotărî orice. Dosarul a fost înregistrat la Senat. A venit la Comisia Juridică. Noi am trimis o propunere de calendar. Mai mult, Călin Popescu Tăriceanu și-a dorit să fie audiat. A venit și l-am audiat. Ne-a spus care este punctul domniei sale de vedere și evident că ne așteptam ca să fie pusă pe ordinea de zi. Din păcate, Biroului Permanent, dominat majoritar de PSD, a luat decizia ca să amâne aprobarea calendarului. Fără calendar, el nu putea intra în plen.

Ulterior, când a fost aprobat calendarul și în ședința de acum o săptămână s-a venit cu niște cereri ale unor senatori care au invocat faptul că își doresc să vadă dosarul ca săvoteze în cunoștință de cauză. A existat un vot în care majoritatea a amânat cu o săptămână, făcând o adresă către Biroul Permanent, cu o recomandare, să se aprobe vederea acestui dosar. Între timp, au venit alte persoane care au făcut cereri ca să vadă dosarul. Biroului Permanent al Senatului hotărât să acorde un termen de zece zile, motiv pentru care în ședința de pe 10, s-a amânat ședința cu 10 zile pentru ca n iște senatori din PSD să poată studia dosarul. În esență, este vorba despre o strategie pentru că cei care își doreau să vadă dosarul îl puteau vedea cât dosarul a fost la studiu 14 zile, puteau beneficia chiar de asistența colegilor juriști, dar se pune și problema, ce să caute un nejurist într-un dosar, în contextul în care regulamentul spune clar că votul stă la baza raportului Comisiei Juridice, iar fiecare grup parlamentar are un reprezentant acolo. 

Deci eu nu am niciun dubiu că este un șantaj pe care PSD îl practică la Tăriceanu. Tăriceanu și-a dorit ca dosarul lui să intre în procedura parlamentară pentru că știa că o  asemenea solicitare din partea DNA-ului nu va primi undă verde de la majoritate, și își dorea să termine cât mai repede. PSD-ul s-a gândit că sunt de rezolvat probeleme cu grațierea și amnistia în formă mascată sau nu, sau alte probleme diverse și e mai simplu să îl ținem pe domnul Tăriceanu agățat, ca tot timpul să se gândească că dacă noi ne gândim puțin, lucrurile ar putea să-i facă bine.  Și atunci, PSD-ul care își dorește și să blocheze o anumită capitalizare electorală de care Tăriceanu s-a bucurat, omul nu stă foarte rău în sondaje, și atunci tot timpul este peste Dragnea, iar chestia asta pe Dragnea îl macină. Și atunci, ia să-l facem pe Tăriceanu într-o situație în care el, ca președinte al Senatului, manipulează. face anumite lucruri, ca să-l decredibilizăm și să-l mai scădem puțin pentru că de interes este majoritatea PSD-ALDE, în special la Camera Deputaților, și ne interesează să-l punem pe Tăriceanu în banca lui. Adică să nu mai aibă el destulă credibilitate. Asta face PSD. Îl joacă”.

Urmăriți secvența video de la minutul 27.00 și  până la final.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *