Skip to content
Politică

Daniel Fenechiu (PNL): Demisia lui Ludovic Orban este un act altruist

psnews.ro

Senatorul PNL Daniel Fenechiu califică plecarea premierului Orban din funcție un act altruist, prin faptul că a pus mai presus binele partidului PNL pe care îl conduce decât propria funcție.

Eu cred că demisia lui Ludovic Orban este o surpriză, un act altruist al unui președinte de partid care își iubește partidul și care a constat că există niște discuții legate de persona sa, din perspectiva noului guvern și și-a dorit ca partidul să nu aibă de suferit in negocierile viitoare. Sunt puține persoane ca Ludovic Orban. Să nu uităm că în urmă cu patru ani, când i s-a confecționat un dosar, a făcut pasul lateral, iar peste un an de zile, când a fost achitat, a câștigat președinția partidului pornind din poziția de outsider. Este un liberal autentic și cu siguranță nu și-a spus ultimul cuvânt în PNL„, a declarat Fenechiu la postul B1TV.

" "
" "

Faptul că n-am obținut 30% a fost asumat de Orban. Să ne înțelegem: nu Ludovic Orban a făcut campanie în acele județe care au obținut scoruri proaste. El a fost extrem de disponibil la orice formă de campanie electorală, a susținut orice președinte, a venit ori de câte pri a fost nevoie. Din punctul asta de vedere a susținut cât a putut, politic, toate organizațiile județene.

În momentul in care apare un insucces, trebuie să existe un vinovat. El și-a sumat această responsabilitate, deși dacă analizăm foarte bine rezultatul Partidului Național Liberal, care n-a fost 30% cum ne-am propus, este cu 5% mai mare decât scorul din 2016, în contextul în care vine după un an și o lună de guvernare cu condiții de criză sanitară, economică și în care a fost nevoie ca guvernul să ia o serie de măsuri mai puțin populare, care s-au întors împotrivă noastră„, a mai spus politicianul.

Orban a decontat și o serie de inconsecvențe, bâlbe și erori ale anumitor miniștri, anumite instituții subordinate guvernului, ale anumitor reprezentanți ai PNL și nu numai. Actul pe care l-a f[cut azi este un act de asumare și de foarte mare față de partidul Național Liber. Rămâne un jucător in cadrul PNL, un jucător pe tabla liberalismul, pentru că el tot timpul a fost un om de partid„, a explicat Fenechiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *