Skip to content
Puterea Știrilor Video

Daniel Fenechiu (PNL): Era cât se poate de clar că Guvernul Cîțu va trece de votul Parlamentului

psnews.ro
" "

Invitat în studioul „Puterea Știrilor”, senatorul PNL Daniel Fenechiu a declarat că „era cât se poate de clar că se va vota Guvernul Cîțu”, argumentând că „aritmetica parlamentară arăta că PNL, USRPLUS, UDMR și minorități înseamnă o majoritate serioasă”.

„Majoritatea parlamentară au stabilit-o românii. În momentul în care matematica parlamentară spune că coaliția care propune un Guvern are majoritate, rareori se întâmplă să existe vreo problemă la vot.  Majoritatea se reflectă în comisii, în plenul Parlamentului, în birourile permanente. Practic îți faci programul având o majoritate, în comisie ai majoritatea ca să îți treci miniștrii, iar în plen, programul de guvernare și lista guvernamentală se aprobă cu majoritatea pe care o ai.

" "
" "

Nu este nimic surprinzător. Era cât se poate de clar. Matematica parlamentară arăta că PNL, USRPLUS, UDMR și minorități înseamnă o majoritate serioasă, fiind aproape 80 de voturi și practic n-au fost emoții”, explică liberalul.

Daniel Fenechiu susține și că „minoritățile nu se manifestă niciodată extrem de fățiș de partea sau împotriva Guvernului, deoarece își doresc o relație bună cu Guvernul”.

„Domnul Pambuccian a spus că își dorește ca la un moment dat, când face evaluarea, să constate că a fost o valoare pozitivă.

În general, minoritățile nu se manifestă niciodată extrem de fățiș de partea sau împotriva Guvernului.

De cele mai multe ori votează cu Guvernul și este firesc pentru că minoritățile au o serie de probleme care în general sunt în arsenalul de rezolvare a Guvernului și atunci, atât grupul în ansamblu, cât și fiecare minoritate își dorește să aibă o relație bună cu Guvernul”, a conchis Daniel Fenechiu.

Amintim că Guvernul Cîțu a fost învestit prin votul Parlamentului, după o zi de audieri și dezbateri în plen. Dezbaterile au fost unele aprinse, cu huiduieli și replici dure între Opoziție și Putere. Miniștrii noului Cabinet au depus jurământul la Palatul Cotroceni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *