Skip to content
Politică

Daniel Fenechiu (PNL): Nemulțumirea cuiva față de conduita Președintelui nu e motiv de suspendare

Facebook/Daniel Fenechiu

Senatorul PNL Daniel Fenechiu susține că „oamenii politici serioși” nu pot să achieseze la inițiativa AUR de a îl suspenda pe președintele Klaus Iohannis.

Suspendarea unui Președinte este un demers important, este prevăzut de Constituție și se poate face în niște condiții. Nemulțumirea cuiva față de conduita Președintelui nu este motiv de suspendare pentru că, vedeți dumneavoastră, actul fundamental stabilește că Președintele poate fi suspendat în ipoteza în care a suspendat grav Constituția, iar această încălcare trebuie constatată de Curtea Constituțională.

Deci faptul că niște băieți zglobii, care au intrat în Parlamentul României pe fondul pandemiei, speculând anumite sentimente ale oamenilor și mergând cu niște proiecte și cu niște lozinci populiste, au reușit să penetreze Parlamentul României și acum își dau seama că datorită faptului că există o situație complicată, atât la nivel global, cât și la nivelul României, pot să își crească cota de piață, ca să mă exprim așa, cu lozinci populiste nu este un temei pentru oamenii serioși din politică”, a declarat Daniel Fenechiu luni seară la B1 TV.

Potrivit liberalului, AUR vrea să pună pe seama președintelui Klaus Iohannis „toate insuccesele sistemului politic”. „Una peste alta, suntem în fața unei situații în care niște băieți care și-au pierdut imaginația și care își dau seama că doar din antivaccinism și dintr-o abordare populistă anti-sistem nu pot să crească suficient încearcă în momentul de față să capitalizeze politic atacând Președintele statului, în spatele căruia vor să pună toate insuccesele sistemului politic. Chestiunea aceasta nu stă în picioare.

Oamenii politici serioși nu pot să achieseze la așa ceva pentru că, una peste alta, prioritățile României în momentul de față nu țin de ideea de a mai crea o criză, ci prioritățile României sunt în sensul rezolvării crizelor care există”, a adăugat Daniel Fenechiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *