Skip to content
Puterea Știrilor Video

Daniel Fenechiu (PNL): Opțiunile românilor au început să devină foarte clare, sunt majoritari anti-PSD

Avocatul și senatorul PNL Daniel Fenechiu (vicepreședinte al Comisiei juridice din forul legislativ superior), invitat în studioul Puterea Știrilor, a susținut că „românii sunt majoritari anti-PSD”, iar majoritaea parlamentară PSD „s-a subțiat și a ajuns să nu mai existe”.

Opțiunile românilor au început să devină foarte clare. Românii sunt majoritari anti-PSD. Jocul lor pe justiție, anumite lucruri făcute în economie și pe zona socială au început să fie percepute de români ca fiind strict o goană PSD după un anumit tip de susținere, ca să poată să își aplice un program care nu avea de a face cu interesele românilor. Un program pe zona de justiție care să ajute anumite persoane din cadrul PSD sau legate de PSD, pe zona răspunderii penale.

Majoritatea PSD s-a subțiat și a ajuns să nu mai existe. PSD stătea cu o majoritate pe care și-o asigura în urmă cu două luni de zile de la UDMR. Astăzi, cu participarea unei părți din ALDE care a plecat de lângă Tăriceanu și s-a afiliat la grupurile PSD, și respectiv cu ajutorul unor reprezentanți ai minorităților naționale, nu reușește să aibă majoritate.

Înainte își numărau oamenii din sală și dacă vedeau că au majoritate își treceau legile care îi interesau. Când vedeau că nu au majoritate în BP făceau în așa fel încât ca lucrurile importante să nu fie puse pe ordinea de zi. Prin managementul ședinței organizat de Iordache sau Ciolacu scoteau de pe ordinea de zi lucrurile de un anume soi”, a declarat Daniel Fenechiu, la Puterea Știrilor.

PSD nu a avut majoritate ca să aprobe citirea moțiunii

Amintim că ședinţa plenului de miercurea trecută, în care era programată citirea moţiunii de cenzură a fost suspendată, după ce opoziția a respins prin vot programul şi ordinea de zi, fiind înregistrate 182 voturi “pentru” şi 194 “contra”.

După suspendarea şedinţei, preşedintele Camerei Marcel Ciolacu a declarat că, în aceste condiţii, votarea moțiunii nu mai poate avea loc sâmbătă. ”Matematic, PSD în acest moment nu are majoritate”, a mai spus Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *