Skip to content
Politică

Daniel Fenechiu (PNL): Sperăm că PSD va ajunge la maturitatea necesară să realizeze că nu poți să fii în același timp și la guvernare, și în opoziție

psnews.ro

Senatorul PNL Daniel Fenechiu a comentat luni seara atacurile venite dinspre social-democrați și susține că PSD trebuie să ajungă la maturitatea necesară pentru a înțelege că nu poți fi în același timp și la guvernare, și în opoziție.

În momentul în care ajungi în situația în care să faci o alianță din dorința sinceră de a asigura o guvernare stabilă României într-o perioadă grea ești obligat să te mulezi pe situația care există. Noi sperăm că, totuși, PSD va ajunge la maturitatea necesară să realizeze că nu poți să fii și în căruță, și în teleguță, nu poți să fii în același timp și la guvernare, și în opoziție. Separat de treaba aceasta, nu poți să faci anumite promisiuni pentru a-ți continua fidelizarea electoratului în contextul în care știi cât se poate de evident că promiți măsuri care nu vor putea fi făcute niciodată – și nu datorită faptului că ești la guvernare cu PNL, care s-ar opune, ci datorită faptului că sunt măsuri nesustenabile, pe care nici dacă ai fi singur la guvernare nu ai putea să le faci”, a declarat senatorul PNL la postul B1 TV.

Potrivit acestuia, liberalii consideră că PSD va înțelege în cele din urmă „că este la guvernare”. „Am pus toate aceste lucruri pe perioada de început a acestei colaborări și pe faptul că poate PSD încă n-a înțeles foarte bine că este la guvernare. Noi credem că va înțelege acest lucru. Totuși, în Partidul Social Democrat sunt oameni care au fost la guvernare, oameni care au exercitat responsabilități, oameni care țin la imaginea lor publică și la probitatea și seriozitatea lor profesională.

Credem că lucrurile vor ajunge să funcționeze cum trebuie. Eu cred că toți cei care în momentul de față fac un anumit tip de joc, în care pun în prim-plan o anumită imagine și, practic, sacrifică totul pentru a face acest joc extrem de periculos pe care îl fac, vor ajunge să se autoexcludă. Nu cred că îi vom exclude noi, cred că PSD singur îi va scoate din joc pentru că nu fac altceva decât să afecteze imaginea PSD în ultimă instanță”, a adăugat Daniel Fenechiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *