Skip to content
Politică

Daniel Fenechiu (PNL) spune că a vorbit cu preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, după votul din Senat pe majorarea salariilor demnitarilor: M-a întrebat ce am avut în cap. Nu era foarte vesel, cu siguranţă

Facebook/Daniel Fenechiu

Senatorul PNL Daniel Fenechiu a declarat, marţi, la Profit News TV, despre votul de săptămâna trecută din Senat privind majorarea salariilor demnitarilor, că a avut o discuţie, ulterior votului, cu preşedintele partidului, premierul Nicolae Ciucă, iar acesta l-a întrebat ”ce a avut în cap”, mărturisind că nu era foarte vesel. Fenechiu a mai spus că a existat o ambalare uşor exagerată şi că nu a anticipat tot iureşul după acest vot.

”Da, eu am dat instrucţiunile de vot deliberat, în general îmi fac temele. Argulmentul pe care l-am avut în vedere în momentul în care am decis să votăm Ordonanţa cu amendamentul UDMR a fost presiunea care exista pe administraţiile publice, una extrem de mare. În comisia de muncă s-a apreciat că respectiva anexă nu poate fi spartă (..)  şi am mers pe următoarea teorie, rezolvăm problema primarilor, urmează decizia politică, bănuiam că este în sensul în care a fost manifestată şi în Camera Deputaţilor, care e cameră decizională, şi va trece în formula agreată de toată lumea”, a spus Fenechiu.

El a precizat că ”a existat o ambalare uşor exagerată”, după votul din Senat.

”Nu am anticipat iureşul care a urmat, tocmai datorită faptului că eram primă cameră sesizată şi ştiam că vor urma nişte discuţii talibane dar nu am anticipat. Eu nu sunt o persoană ipocrită să spun altceva decât am gândit. După povestea asta, m-am consultat şi cu preşedintele partidului, l-am sunat, şi m-a întrebat ce am avut în cap. I-am explicat foarte clar. Nu era foarte vesel, cu siguranţă. I-am explicat care au fost raţiunile şi i-am spus clar că sunt convins că în coaliţie se va lua altă decizie”, a povestit Fenechiu.

Senatorul liberal a menţionat că, ”pentru că problema primarilor trebuia deblocată, uneori în politică trebuie să iei nişte decizii nepopulare şi care te expun”.

”Eu nu trăiesc din indemnizaţia de parlamentar nu aveam nicio miză. Puteam să creez o fisură în coaliţie şi mi-aş fi creat o problemă în partid cu primarii care ar fi observat că PSD şi UDMR îşi susţin primarii şi noi nu facem lucrul ăsta, şi în ultimă instanţă făceam o chestie ipocrită”, a mai spus Fenechiu despre decizia grupului parlamentar PNL de a vota la Senat majorările salariale.

Fenechiu a mai afirmat că preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, era plecată într-o vizită, în Republica Moldova.

”Cred că, cu Alina Gorghiu, proiectul nu ar fi intrat pe ordinea de zi”, a precizat el.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, în calitate de for decizional, majorarea salariilor pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de Consilii Judeţene, cu 168 de voturi pentru, 79 de voturi împotrivă şi 4 abţineri, eliminând din forma de la Senat majorarea pentru ceilalţi demnitari. USR, prin vocea lui Alin Gabriel Apostol, a anunţat că va ataca la Curtea Constituţională proiectul de lege.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *