Skip to content
Politică Video

Daniel Florea, despre o candidatură a lui Marian Vanghelie: „Nu ar face rău candidatului PSD” EXCLUSIV (VIDEO)

Invitatul interviurilor PSnews.ro din această săptămână este candidatul PSD pentru Primăria Sectorului 5, Daniel Florea.

În cadrul interviului acordat PSnews.ro, Daniel Florea a vorbit despre o posibilă candidatură a lui Marian Vanghelie.

În același timp, Florea a vorbit despre perioada în care a fost judecător la Constanța, comentând din această postură situația delicată de la Primăria Sectorului 5.

În ceea ce privesc sondajele, Florea a declarat că „atât PSD cât și candidatul PSD la Primărie sunt pe primul loc la o diferență confortabilă”: „vom câștiga alegerile!”

În acest context, Daniel Florea a comentat zvonurile legate de o posibilă candidatură a lui Marian Vanghelie, fiind de părere că acesta „nu ar face rău candidatului PSD-ului”.

(Minutele 00:00 – 08:50)

Dan Bucura: Bună ziua, domnule Daniel Florea. Bine ați venit în studioul nostru la PSnews.

Daniel Florea: Bună ziua. Vă mulțumesc frumos pentru invitație.

Dan Bucura: Ați fost anunțat oficial candidat pentru Primăria Sectorului 5 din partea PSD-ului. Am să încep cu istoricul dvs. Sunteți și parlamentar de Călărași, ați reprezentat acest județ o bună bucată de vreme în Parlamentul României, motiv pentru care vă întreb direct: ce credeți că vă recomandă și ce vă face să veniți astăzi să încercați să câștigați încrederea locuitorilor din Sectorul 5, tocmai, iată, din Călărași, să zicem?

Daniel Florea: Eu am venit în Călărași în perioada școlii generale și a liceului. După ce am terminat liceul am venit la facultate în București. Din 1991 și până în present, în afară de cei șase ani și ceva în care am fost judecător la Constanța, am locuit în București. Aici, am făcut școala, aici am lucrat, aici mi-am cunoscut soția, aici mi s-au născut copiii, aici locuiesc în mod neîntrerupt în acest moment, din 2003. Iar în ceea ce privește PSD Sector 5, sunt președinte executiv al organizației PSD Sector 5 din ianuarie 2015. Mai mult decât atât, pe la jumătatea anilor 90, tatăl meu a și lucrat aici, chiar în Sectorul 5, soția mea a născut în Sectorul 5, e crescută acolo, a făcut școala acolo, avem foarte multe rude și prieteni – niște fini – vreo trei perechi de fini în Sectorul 5, deci nu sunt chiar un necunoscut.

Dan Bucura: Deci aveți legătură cu Sectorul 5. Ați menționat un pic mai devreme și episodul de la Constanța – ați fost judecător. E o situație destul de anormală pentru cei de acolo, cel puțin vizual. Ceea ce s-a întâmplat sau spun, cel puțin, procurorii DNA că s-a întâmplat la Primăria Sectorului 5 – vorbim de acte de corupție, de lucruri ilegale, de chestiuni care, iată, poate au prejudiciat serios bugetul. Ca experiență pe care ați avut-o ca judecător credeți că veți fi în stare să puneți ordine, dacă lucrurile așa stau, în acea instituție?

Daniel Florea: Sunt convins că da și sunt convins că în Primăria nu acesta este cuvântul de ordine pentru că totuși faptul că greșesc unul sau altul nu înseamnă că întreaga instituție este vinovată. Și eu cred că instituția trebuie să funcționeze normal, indiferent dacă o conduce o persoană sau alta sau indiferent dacă o parte dintre ei au greșit sau sunt acuzați că au greșit. Eu cred că este mai important ca administrația locală să funcționeze la parametri foarte buni. Cred că experiența aceasta de judecător mă va ajuta foarte mult pentru că e vorba, în primul rând, despre modul de a asculta toate părțile. Știți, de multe ori cred că în administrație a lipsit acest dialog cu cetățeanul și cred că această știință de a-i asculta pe toți cred că mă va ajuta.

Dan Bucura: Eu n-aș trece, totuși, atât de ușor peste, să-i spunem, epopeea Marian Vanghelie. Este un politician care o bună bucată de vreme chiar dacă au existat și sincope, a avut pe el ștampila PSD, același partid care astăzi vă trimite în lupta electorală. Votanții PSD din Sectorul 5, poate, sigur, și acesta este un subiect – să ne explicați un pic cum stați din punct de vedere al sondajelor – dar, repet, votanții PSD poate au devenit puțin sceptici după episodul sau epopeea cum i-am spus, Marian Vanghelie. Cum credeți că se poate gestiona lucrul acesta din punctul dvs. de vedere?

Daniel Florea: Eu cred că PSD e un partid care a făcut foarte multe lucruri bune pentru țara asta, lucruri care se văd acum, cred eu, din ce în ce mai tare după ce Guvernul PSD nu mai e la putere, a venit acest Guvern de tehnocrați și se vede foarte tare diferența de abordare, mai ales în privința rezolvării problemelor de natură socială. Și eu cred că domnul Vanghelie a făcut și lucruri bune. Sunt de acord că e acuzat de multe lucruri dar el a reprezentat la un moment dat stânga și eu nu voi critica activitatea dumnealui (sunt alții care o vor face). Eu vreau să rămână lucrurile concrete, corecte, bune, pe care PSD-ul le face și care a determinat ca în acest moment PSD-ul să fie pe primul loc în toate sondajele la nivel national.

Dan Bucura: Să înțeleg că și la nivel national, dar și ceea ce aveți dvs. ca măsurători în Sectorul 5, PSD-ul stă în continuare bine.

Daniel Florea: Stă foarte bine, sunt convins că vom câștiga alegerile, suntem pe primul loc la o diferență confortabilă, atât PSD cât și candidatul PSD la Primărie. Deci, pe vot politic stăm foarte bine. Într-adevăr, eu mai am de lucrat pentru a ajunge la nivelul la care este partidul în sondaje, însă sunt tot pe primul loc, și la o diferență confortabilă. Depinde numai de echipa din care fac parte pentru că noi trebuie să conservăm această diferență și chiar s-o mărim.

Dan Bucura: Există zvonuri potrivit cărora Marian Vanghelie va candida. Unii spun că la Sectorul 5, alții spun că poate la Primăria Capitalei, poate e și scenariul în care va rămâne în umbră. Să mergem pe varianta în care va merge la Sectorul 5. Credeți că acest lucru vă va afecta șansele de a câștiga această Primărie?

Daniel Florea: Am două lucruri principale pe care vreau să le spun. Marian Vanghelie este un om de stânga și toată viața a fost un om de stânga. Nu cred că el ar diminua șansele candidatului PSD-ului, șansele candidatului de stânga de a câștiga Primăria pentru că totuși el e un om care s-a identificat de-a lungul întregii sale cariere de stânga. Deci eu nu cred că va face ceva împotriva … în condițiile în care în acest moment, sigur, candidatul de stânga este reprezentantul PSD-ului, adică eu. Nu cred că va face asta. În primul rând. În al doilea rând, din punct de vedere uman, cred că el are o perioadă în care trebuie să ia foarte serios latura asta personală. Eu nici nu vreau să mă gândesc prin ce trece sau ce e în sufletul lui ca om în acest moment și aș vrea să nu fie numai tentat de, știu eu, orgoliu sau… Cred că ar trebui să se gândească bine. Trebuie să își rezolve problemele și abia după aceea dacă le va rezolva cu bine se poate să revină în politică pentru că este încă un politician tânăr. Sunt totuși foarte multe programe sociale, sunt lucruri bune care s-au întâmplat din punct de vedere social și cred că numai reprezentatul PSD-ului cu PSD-ul în spate le poate continua și le poate îmbunătăți. Eu cred în acest moment că Marian Vanghelie nu ar face rău candidatului PSD-ului, având în vedere că, într-adevăr, cele mai multe voturi le vor veni de pe partea stângă. Cu toate acestea, din sondajele pe care le avem, nu va fi determinantă candidatura lui și eu, în calitate de reprezentant al PSD-ului, cu siguranță voi câștiga alegeri, chiar dacă el îmi va lua din voturi.

Dan Bucura: Adică vă încurcă dar nu vă scoate definitiv din ecuație.

Daniel Florea: Nu va determina pierderea alegerilor de către candidatul PSD. Într-adevăr ne va lua voturi, dar depinde numai de mine și de echipa PSD ca aceste voturi să fie în număr cât mai mic. Nici în acest moment nu este determinant pentru câștigarea alegerilor și chiar dacă el va candida nu e nici favorit și nici nu va determina pierderea alegerilor de către candidatul PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *