Skip to content
Alegeri locale 2020

Daniel Florea nu are rival puternic pentru Sectorul 5. Omul cu care liberalii vor să câștige Primăria

Inquam Photos / Octav Ganea

Anul acesta, primarul Sectorului 5, Daniel Florea va încerca să își apere scaunul de edil în alegerile locale. Ai putea spune că liberalul Dan Croitoru ar putea fi contracandidatul principa, dar având în vedere notorietatea minusculă de care se bucură acesta, social-democrații au toate șansele ca anul acesta să cîștige din nou Primăria Sectorului 5. USR, PLUS și PMP aruncă și ei în lupta trei candidați, dar cu o notorietate mult sub cea a liberalului.

Daniel Florea, omul care i-a luat fotoliul lui Vanghelie

În urmă cu 4 ani de zile, Daniel Florea sprijinit de PSD, obținea 33,8 procente și reușea astfel performanța de a-l învingea pe Marian Vanghelie, omul care se instalase de 16 ani la șefia Primăriei Sectorului 5, dar care în calitate de independent nu a mai reușit să o păstreze în alegeri. Sprijinul acordat de PSD lui Daniel Florea și-a spus cuvântul și va cântări cu siguranță la alegerile de anul acesta.

După arestarea lui Liviu Dragnea, Daniel Florea s-a amestecat în lupta pentru controlul partidului, țintind funcția de președinte executiv. Florea a fost implicat o perioadă și într-un conflict direct cu Gabriela Firea, cerând chiar excluderea acesteia din PSD.

Contracandidatul principal: Dan Croitoru (PNL)

Dintre candidații care vor să îi fure fotoliul de edil, Dan Croitoru sprijinit de PNL se anunță a fi un candidat extrem de slab. În decursul carierei sale politice, Croitoru a schimbat mai multe partide politice. Și-a început cariera la PNȚCD, apoi a ajuns la PNL, dar a plecat la ALDE. De aici a revenit în 2016 în sânul PNL. Croitoru a fost și primar interimar o bucată de vreme la Sectorul 5, în momentul în care Vanghelie avea probleme cu justiția. De altfel Dan Croitoru este un apropiat al fostului edil Marian Vanghelie. Acum Croitoru, chiar și cu sprijinul PNL are șanse slabe să câștige fotoliul de primar pentru 4 ani de zile.

Dacă pentru Primăria Generală și pentru Sectorul 6 se vehiculează o alianță a dreptei politice, alianță care în cazul în care va fi concretizată va da mari dureri de cap social-democraților, lucrurile nu sunt clare la Primăria Sectorului 5. Cu siguranță o alianță a forțelor politice de centru-dreapta l-ar pune în dificultate pe Daniel Florea, în lipsa acesteia Dan Croitoru se profilează drept un contra-candidat care nu prezintă vreun risc. Ținta liberalilor în alegerile locale o reprezintă fără dar și poate Primăria Capitalei.

Candidații PMP, PLUS și USR

În iarnă, presa scria că PMP l-a putea arunca în luptă pe Lucian Iliescu, fost consilier general al Municipiului București, actualmente senator din partea PMP. Totodată, PLUS l-a desemnat în urma alegerilor interne, pe Alex Dimitriu, de profesie avocat. În fine, candidatul aruncat în luptă de USR la Primăria Sectorului 5 este Nicolae Ionescu despre care cei de la USR spun că a gestionat bugetele anuale la Spitalul Clinic Filantropia. Cei patru candidați propuși de PNL, PMP, USR și PLUS nu reprezintă nume cu rezonanță, astfel, adevărata bătălie pare a se da între Daniel Florea de la PSD și un eventual candidat al alianței de opoziție.

2 comentarii la “Daniel Florea nu are rival puternic pentru Sectorul 5. Omul cu care liberalii vor să câștige Primăria

  1. Scuze cine e acest traseist Dan Croitoru ? cine este aceasta nulitate care nu a facut nimic 4 ani in afara de furat bani din primaria sectorului 5 , Daniel Florea ? Vai capul meu

  2. Cel mai puternic candidat pentru Daniel Florea este Vanghelie.Vanghelie va fi ales de minoritatea defavorizata din sectorul5 ,pentru ajutoare sociale sociale si alte avantaje..Vanghelie are sute de postere electorale pe toti stalpii din sector.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *